Hesabım
    Scientolojik Televizyon Kanalı mı Geliyor?

    Tom Cruise'un da üyesi olduğu scientoloji topluluğunun "Scientology's CNN" adında bir kanal açmayı planladığı açıklandı

    Tom Cruise'un scientoloji kilisesinden ayrılacağı dedikoduları dolaşırken tartışmalı kilise televizyon camiasına geçiş yaptıklarını duyurdu. Sunset Bulvarı'ndaki Scientology Medya Yapımcılığı stüdyosuyla Universal ve Paramount gibi büyük yapım şirketleriyle yarışmayı planlayan kilisenin stüdyo konusunda diğer şirketlerden daha avantajlı olduğu iddia ediliyor. Aynı zamanda daha fazla inanan toplamak adına film yapımcılığına da soyunan kilisenin yeni stüdyosunda Tom Cruise'un film hazırlıkları yaptığı söyleniyor.

    Kilise daha önceki yapımlarında Los Angeles'taki Gold Base stüdyosunu kullanıyordu. Stüdyonun eski güvenlik şefi Gary Morehead'in Daily Mail'e verdiği bilgiye göre Nicole Kidman'ın "Uzak Ufuklar / Far And Away" filmi de olmak üzere sayısız filmin seti Gold Base'den çıkmaydı. 

    Kilise, resmi internet sayfasından konuya ilişkin "Kilisenin ayak izlerini basın, yayın ve internete taşımada bir devrim yaratacak olan sanat temelli küresel medya merkezi, Scientoloji mesajını dünyanın her yerine yaymamızı sağlayacak" diye açıklama yaptı.

    "Para toplamak için bir kandırmaca"

    Konuya ilişkin karşıt görüşler gecikmedi. Eski Scientolojistlerden ve bir zamanlar kilisenin 3. yetkilisi olan Mike Rinder yeni stüdyonun boyutunun daha geniş olduğunu, ancak tüm bunların aslında kilisenin takipçilerinden para toplamak ve onlara iyi görünmek için yaptığı bir kandırmaca olduğunu söyledi. "Gold Base'in altında senelerdir dünya standartlarında stüdyoları var. Yeni bir stüdyoya ihtiyaçları yok. O zaman neden bunlar yapılıyor? Para toplamak, bir şeyler satın almak için" diyen Rinder, "Eğer bu planın Scientoloji kilisesi hakkında söylenen en iyi şeylerden biri olmasını sağlarlarsa kilise için her şey harika demektir. Şu anda oraya harcanan tonlarca milyon var ancak orası aslında boş bir bina olacak. İçeride neyin yapıldığının bir önemi yok, amaç büyümeye gittiklerini düşündürmek. Böylece yeni gelişmeyi duyan takipçiler her şeyin iyiye gittiğini düşünecek" diye konuştu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top