Hesabım
    SALT, 4 Kült Türk Filmini Seyirciyle Buluşturuyor!

    SALT, Garanti Mortgage desteğiyle hazırlanan Perşembe Sineması'na 1980'lerden dört kült Türk filmiyle devam ediyor!

    SALT'ın Garanti Mortgage desteğiyle hazırlanan Perşembe Sineması'nda 1980'lerden dört kült Türk filmi seyirciyle buluşuyor. SALT Beyoğlu'nda Perşembe Sineması Eylül-Ekim programı, SALT'ın "Nerden geldik buraya" sergisi paralelinde gerçekleşiyor. 

    SALT, 2014 sonbaharında başlattığı Perşembe Sineması etkinliklerine bu yıl da Mart-Haziran ve Eylül- Aralık aylarında devam ediyor. Eylül-Ekim programı içerisinde SALT'ta dört kült Türk filmi bizleri bekliyor. 

    Salt Beyoğlu Perşembe Sineması programı şu şekilde:

    10 Eylül - Aaahh Belinda! , 1986 (Atıf Yılmaz)

    17 Eylül - Anayurt Oteli , 1986 (Ömer Kavur

    1 Ekim - Çıplak Vatandaş , 1985 (Başar Sabuncu)

    8 Ekim - Hanım , 1989 (Halit Refiğ)

    *Tüm filmlerin gösterim saatleri 19.00'dur. Salt Beyoğlu'na giriş ve mekandaki gösterimler ücretsizdir. 

    10 Eylül, 19.00 SALT Beyoğlu

    Aaahh Belinda! (1986)

    Yönetmen: Atıf Yılmaz

    100 Dk

    Türkçe/ İngilizce Altyazılı

    Serap (Müjde Ar) işini fazlasıyla ciddiye alan bir tiyatro oyuncusudur. Bir gün kendisine gelen bir reklam filmi teklifini kabul eder. Bu reklam filminin sonucunda Serap kimliğini kaybeder. Artık hayatına evli ve iki çocuk annesi Naciye olarak devam edecektir. Hayatının hareketli çarkları artık sıradanlığın tekdüzeliğine kapılıp gitmektedir. Çevresindeki insanları dahi tanımamaktadır. Tüm dünyasına karşı yabancılaşmıştır. Artık kendi bile gerçekten kim olduğunu bilmemekte ve hayal ile gerçek arasında sürüklenmektedir.

    17 Eylül, 19.00 SALT Beyoğlu

    Anayurt Oteli (1986)

    Yönetmen: Ömer Kavur

    94 Dk

    Türkçe/ İngilizce Altyazılı

    Sinemamızın en önemli yapıtlarından biri olan Anayurt Oteli, Yusuf Atılgan'ın aynı isimli yapıtından Ömer Kavur tarafından sinemaya uyarlanmıştır.

    Zebercet (Macit Koper), isminin ilginçliğinin aksine, eski bir otelde müdürlük yapan sıradan bir adamdır. Görünürde hiçbir sorunu olmayan bu adamın içinde fırtınalar kopuyordur aslında. Her gün kendisiyle ve hayatla savaşır gizliden gizliye. Takıntılar edinmiştir bu yüzden Zebercet. Bu takıntıların en büyüğü ise yoldadır. Bir gün otelin kapısından giren güzel bir kadın, Zebercet'in en büyük tutkusu, en büyük saplantısı haline gelir.

    1 Ekim, 19.00 SALT Beyoğlu

    Çıplak Vatandaş (1985)

    Yönetmen: Başar Sabuncu

    80 Dk

    Türkçe/ İngilizce altyazılı

    Yakın zamanda kaybettiğimiz yönetmen Başar Sabuncu 'nun ilk filmidir. Sabuncu tarafından yazılıp yönetilen ve Şener Şen'in başrolde oynadığı filmde, dönemin memur kesiminin sıkıntıları ve bu sıkıntılardan bunalan İbrahim'in yaşantısının bir dönemi anlatılır.

    8 Ekim, 19.00 SALT Beyoğlu

    Hanım (1989)

    Yönetmen: Halit Refiğ

    91 Dk

    Türkçe/ İngilizce altyazılı

    Filmde, kedisi ile birlikte yalnız yaşayan Olcay Hanım ( Yıldız Kenter)' ın hikayesi anlatılır. Yakın bir zamanda öleceğini öğrenen eski İstanbullu piyano öğretmeni Olcay Hanım, bir taraftan kedisine yeni bir ev bulmak üzere bir arayışa çıkar, bir taraftan da yaşadığı ahşap konağın ayakta kalması için mücadele eder.

    İstanbul'da gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel etkinliklerle, metropol insanlarını bir nebze de olsa hayatın keşmekeşinden uzaklaştırıp bu keşkemeşte bizlerin de nefes almasını sağlayan SALT, bu ay da birbirinden güzel ve Türk sinema tarihini şekillendiren seçkilerle sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. SALT Beyoğlu'ndaki tüm gösterimlerin ücretsiz ve herkese açık olduğunu da tekrardan hatırlatalım.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • SALT'ta Akşam Sineması Başlıyor
    • SALT'ta Belgesel Günleri ve Perşembe Sineması
    • SALT'ta Uzun Perşembe: "30 Nisan"
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top