Hesabım
    "Danimarkalı Kız" dan Türkçe Altyazılı Fragman!

    2012 yapımı "Sefiller"in Oscar ödüllü yönetmeni Tom Hooper’ın biyografik filmi “Danimarkalı Kız”dan Türkçe altyazılı fragman geldi!

    2012 yılında Hugh Jackman, Russel Crowe ve Anne Hathaway’in oyuncu kadrosunda yer aldığı "Sefiller" filmiyle farklı festivallerden 83 ödül birden kazanan Tom Hooper, yeni filmi "Danimarkalı Kız" ile tekrar karşımızda.

    Başrolünü “Her Şeyin Teorisi”nden tanıdığımız Eddie Redmayne’ın ve "Kod Adı: U.N.C.L.E"dan tanıdığımız Alicia Vikander’in üstlendiği film, Einar Wegener’in gerçek hikayesine odaklanıyor. Tarihin ilk cinsiyet değiştirme operasyonlarından birini geçiren Einar Wegender, sonrasında ismini Lili Elbe olarak değiştirir. Ressam olan Lili Elbe, ismini değiştirdikten sonra resim yapmayı da bırakır.

    1930’da Almanya’ya giden Elbe, burada iki yıl boyunca sürecek olan dört operasyon geçirir. Hemen sonrasında Gerdar ile evlenen Elbe, geçirdiği son operasyondan 3 ay sonra hayata gözlerini yumar.

    Lili Elbe’nin trajik hayatını anlatan ve  David Ebershoff’un kitabından uyarlanan “Danimarkalı Kız”, 12 Şubat 2016’da vizyonda olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top