Hesabım
    5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başladı!

    5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali açılış töreni sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla gerçekleşti.

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi aracılığıyla bu yıl 5.si düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" bu seneki “Ayr/mc/l/k” teması ile dünyanın dört bir yanından adalet ve “Ayr/mc/l/k” temalı filmleri bir araya getiriyor.

    Belgesel, kısa ve uzun metraj filmleri ve bu filmleri oluşturanları izleyici ile buluşturacak olan festival akademi ile sanat dünyasını harmanlıyor. 16-22 Ekim arasında gerçekleşecek olan festival dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla start verdi. Pınar Altuğ Atacan’ın sunuculuğunu üstlendiği, Demet Akbağ'ın da jüri üyesi sıfatıyla katıldığı törende Akademi Onur Ödülü yazar Ineke Van Der Valk’a verilirken, Sinema Onur Ödülü ise Tomris Giritlioğlu’na oyuncu Bülent İnal tarafından takdim edildi. Tören Alias Maria filminin gösterimi ile sona erdi. 

    Bu yıl "AYR/MC/L/K" temasında bir araya getirilen seçkide 10 kısa film, 7 belgesel ve 10'u Altın Terazi Uzun Metraj Film Ödülü için yarışmak üzere 30 uzun metraj yapım yer alıyor. Festival filmleri Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi sinemalarında 16-22 Ekim 2015 tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Belgesel yapımları ise 19 Ekim boyunca gün boyu Atlas Sineması'nda gösterilecek ve bütün seçki tek bilet ile izlenebilecek. 

    Festivalin film panellerinden ilki 17 Ekim 2015 saat 16.00’da Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleşecek. The Circle filmi üzerine “Toplumsal Algıdan Sinemaya: Cinsel Kimlik ve Yönelim” konulu panele; Ivan Madeo, Prof. Dr. Walter Stoffel, Av. Fırat Söyle, Alin TasçıyanAyta Sözeri konuşmacı olarak katılacak. İkinci panel ise yine Beyoğlu Atlas Sinemasında 18 Ekim Pazar saat 14.00’de yapılacak. Samir Mehanovic, Dr. Amila Ferhatovic, Reshad StrikFaysal Soysal ve Coşkun Aral’ın katılacağı bu panelin konusu ise “The Fog of Srebrenica” filmi üzerine “Sisler Dağıldı mı?” olarak belirlendi.

    Festivalin ayrıntıları için http://www.icapff.com ziyaret edilebilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • 4.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başlıyor
    • Suç ve Ceza Film Festivali Başlıyor!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top