Hesabım
    ABD Box Office'te Hollywood Yapımları Başı Çekiyor!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 16-18 Ekim sonuçları geniş bütçeli Hollywood yapımlarının her daim seyircinin baş taci olduğunu gösterdi. Listenin geçen haftanın galibi olan bilim kurgu yapımı Marslı bu hafta liderliği kaybetti.

    Bu haftanın liste başı filmi vizyondaki ilk haftasını kutlayan Goosebumps filmi oldu. Jack Black’in başrolünü üstlendiği, 90’lı yılların kült televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan korku-komedi yapımı ilk haftasında 3,501 sinema salonuna ulaşarak 23,5 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 2. sıradaki yapımı geçtiğimiz haftanın galibi Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı oldu. Başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 3. haftasında 21,5 milyon dolarlık gişe elde ederek toplam kazancını 143,7 milyon dolara çıkarttı. ABD box office listesinin 3. filmi ise taze yapımlardan biri olan Steven Spielberg imzalı Casuslar Köprüsü oldu. Amerikalı bir avukatın soğuk savaş sürecinde Sovyetler Birliği'nde tutuklanmış bir pilota yardım edebilmek için CIA tarafından işe alınmasını ve sonrasında yaşanan gerilim dolu süreci perdeye taşıyan film ilk haftasında 15,3 milyon dolar gişe hasılatı topladı.

    Listenin 4. sıradaki filmi ise usta yönetmen Guillermo del Toro imzalı Kızıl Tepe filmi oldu. Başrollerini  Alis Harikalar Diyarında'nın Alice'i Mia Wasikowska, Marvel'ın Asgardlı sinsi tanrısı Loki olarak tanınan Tom Hiddleston ve Oscar adayı oyuncu Jessica Chastain'ın üstlendiği fantastik korku yapımı vizyondaki ilk haftasında 12,8 milyon dolar gelir elde etti. 

    Listeniin 5.sırasını ise geçtiğimiz haftaya göre 3 sıra gerileyen, animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 aldı. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyondaki 4. haftasında 12,2 milyon dolar gişe elde ederek %40'lık bir düşüş yaşadı. Eğlenceli animasyonu takip eden yapım ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan Pan filmi oldu. Peter Pan hikayesinin köklerine dönüş yapan Joe Wright imzalı fantastik yapım ilk haftasında 5,8 milyon dolar gişe elde etti. Toplam bütçesi 150 milyon dolar olan fantastik yapım vizyonda olduğu 2 haftada ancak 25,7 milyon dolar elde ederek başarısız bir performans sergiliyor. Listenin 7. sıradaki yapımı ise yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken ancak gişelerde beklenenin oldukça altında kalan komedi filmi Stajyer oldu. Başrollerini Anne Hathaway ve Robert De Niro'nun paylaştığı yapım 4. haftasında 5,4 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı, böylece toplam hasılatı 58,7 milyon dolara ulaştı. 

    Yıldız kadrolu komedi yapımını ise yine yıldız kadrolu bir gerilim-polisiye yapımı olan Sicario takip etti. Emily BluntBenicio Del Toro ve Josh Brolin başrollü yapım 5. haftasında 4,5 milyon dolar hasılat elde ederek toplamda 34,6 milyon dolarlık hasılatla bütçesini çıkartmayı başardı. Listenin 9. sırasında ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan Woodlawn oldu. Andrew ve Jon Erwin imzalı spor filmi ilk haftasında 4,1 milyon dolar hasılat elde ederken, listenin son sırasında ise sevilen Labirent serisinin 2. filmi Labirent: Alev Deneyleri yer aldı. Başrollerini Teen Wolf dizisinden tanıdığımız Dylan O'Brien, Hollywood'un gelecek vadeden yıldızı Thomas Brodie-Sangster ve Skins'in Effy'si Kaya Scodelario'nun paylaştığı yapım 5. haftasında %48.8 oranında düşüş yaşayarak 2,7 milyon dolar gişe yaptı. Genç yıldız kadrosuyla beğeni toplayan macera yapımının toplamda 75,4 milyon dolar gişe yaptığını ve 61 milyon dolarlık bütçesini çıkardığını da belirtelim. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top