Hesabım
    Narnia 12'den Vurdu

    Adamson'ın aslanı Şrek'i aratmadı

    C.S. Lewis'in ölümsüz eserinden beyazperdeye uyarlanan Narnia Günlükleri: Aslan, Dolap ve Cadı Amerika'da vizyona girdi. Box Office Mojo'nun bildirdiğine göre, Şrek'in yönetmeni Andrew Adamson'ın yeteneği bir kez daha kendini gösterdi ve Narnia ilk haftasonunu 67.1 milyon dolarla kapattı.

    Aralık ayında vizyona girmiş filmlerin hasılatları arasında ikinci sırayı kapan Narnia, 72.6 milyon dolarlık Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'nün arkasında kalsa da 62 milyon dolarla açılış yapmış olan İki Kule'nin üstüne yerleşti.

    180 milyon dolara malolan yapım 2005'in en iyi üçüncü gişe açılışını yaparken tüm zamanlarından da en iyi açılış yapmış 23. filmi olmayı başardı.

    Box office'lerde Narnia'yı 12 milyon dolarla Syriana takip ederken üçüncü sırayı Harry Potter ve Ateş Kadehi aldı. Büyücüler bu haftasonuyla beraber gişe gelirlerini Amerika'da 244.1, dünyada ise 576.9 milyon dolara yükselttiler.

    Haftasonunun ilginç hasılatları ise vizyona az sayıda kopyayla giriş yapan filmlerden geldi. Sekiz sinemada gösterilen 85 milyon dolar bütçeli Bir Geyşanın Hatıraları 647.000 dolar kazanırken Ang Lee'nin Brokeback Dağı'ı da 545.000 dolar gelir elde etti.

    Ancak Lee'nin filminin sadece beş sinemada gösterimi yapılmasına rağmen bir rekor kırması da herkesi şaşırttı. Sinema başına 109.000 dolar kazanan film, sinema gelir dağılımına göre tüm zamanların en iyi dokuzuncu açılışını yaptı.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top