Hesabım
    "Boğaziçi Chronicles" Jocelyne Saab’ı Ağırlıyor!

    Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası misafir programı “Boğaziçi Chronicles” kapsamında Lübnanlı gazeteci ve yönetmen Jocelyne Saab geliyor.

    Lübnanlı gazeteci ve yönetmen Jocelyne Saab16 Kasım - 07 Aralık 2015 tarihleri arasında “Boğaziçi Chronicles” programı kapsamında İstanbul’da bulunduğu sürede Boğaziçi Üniversitesi'nde konaklayarak öğrenci ve akademisyenlerle buluşacak.

    Çektiği belgesel filmlerinde kolektif hafızaya yer vererek belgesellere tarihsel bir bakış getiren Saab, filmlerinde ve belgesellerinde savaş, etnisite ve savaştaki kadınlık durumu gibi konulara yer veriyor. Saab, İstanbul izleyicisi, öğrenciler ve akademisyenler ile ilk olarak 26 Kasım tarihinde; meslektaşı gazeteci ve sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan ile söyleşi eşliğinde;Bir Görsel Sanatçı’nın “kuşatma altındaki şehir'' Beyrut Üzerine Düşüncelerikonulu konuşmasında buluşacak. Yönetmenin eserlerinden kısa bir kolaj gösterimini de kapsayacak program, 26 Kasım’da 16:00’da başlayacak ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda, ücretsiz olarak izlenebilecek. Programda eş-zamanlı tercüme mevcut olacak.

    Saab’ın Boğaziçi Chronicles kapsamında ev sahipliği yapacağı ikinci etkinlik ise; 01 Aralık, Salı günü saat 17:00’de gerçekleşecek Dunia (Gözlerimden Öpme) gösterimi olacak. Saab tarafından 2006 yılında çekilen ve kadın sünnetini konu alan Dunia'nın gösteriminin ardından yapılacak söyleşi programında bir soru-cevap bölümü yer alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top