Hesabım
    Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Geri Sayım Başladı!

    Altın Portakal ödülüne sahip olmak için kıran kırana bir rekabetin sürdüğü festival sona yaklaşıyor.

    52. Uluslararası Antalya Film Festivali doludizgin devam ederken ödüller için geri sayım heyecanı başladı!

    Festivalin Antalya Film Forum Kapanışı ile Geleneksel Altın Portakal Ödülleri, 5 Aralık Cumartesi akşamı AKM’de verilirken, Ulusal ve Uluslararası Yarışma’nın en iyi film başta olmak üzere 6’şar ödülü, 6 Aralık akşamı Cam Piramit’teki kapanış töreninde sahiplerini bulacak. Altın Portakal Geleneksel Ödülleri olarak adlandırılan ilki, 5 Aralık Cumartesi akşamı, festivalin ana mekanı olan AKM’deki ödül töreni olacak. Festivalin En İyi İlk Film, Yardımcı Kadın Oyuncu, Yardımcı Erkek Oyuncu, Sanat Yönetimi, Kurgu, Görüntü Yönetimi gibi teknik dalları ile Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü, belgesel ve kısa film kategorilerinde İzleyici Ödülü gibi Antalya’nın gelenekselleşmiş ödülleri bu törende sahiplerini bulacak. Antalya Film Forum’un (AFF) kazananları da aynı günün programında yer alacak. Geçen yıl hayata geçirilen iki ayrı projeye 30’ar bin TL ödüllü “Pitching Platform” ve 100.000 TL ödüllü “Work in Progress” destek ödüllerine bu yıl eklenen “Belgesel Pitching Platformu” kapsamında proje aşamasındaki iki belgesele verilecek 30’ar bin TL’lik destek ödülü de bu gecede sahiplerine ulaşacak.

    6 Aralık’ta Cam Piramit’teki kapanış gecesinde törende ise Ulusal ve Uluslararası Yarışma bölümlerindeki filmlerden; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Müzik e İzleyici Ödülleri dallarında Altın Portakal’ı kazananlar belli olacak. En İyi Yönetmen Altın Portakal ödülünün yanı sıra, THY tarafından verilecek olan 1 Milyon Mil ile de ödüllendirilirken, En İyi Film Ödülü de Altın Portakal’ın yanı sıra 100.000 TL destek ve dağıtım ödülüne hak kazanacak, aynı zamanda da Turkuvaz Medya Grubu tarafından 100.000 TL değerindeki iletişim ve tanıtım desteği ödülünün sahibi olacak.

    Yine bu yıl hayata geçirilen Antalya Film Destek Fonu’nu (AFDF) kazanan proje de bu gecede belli olacak. AFDF ödülü; senaryosunun en az üçte biri Antalya’da geçen film projeleri arasından jürinin seçtiği bir projeye, 100 bin TL destek ödülü verecek. Fenomen bir dünya starı olan Vanessa Redgrave’e Yaşam Boyu Onur Ödülü de bu gecede Festival Başkanı Menderes Türel tarafından sunulacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Kapanış Onur Konuğu Vanessa Redgrave Olacak!
    • Uluslararası Antalya Film Festivali'nden Özel Kortej!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Başladı!
    • Jeremy Irons İmzalı Masterclass!
    • Saklı Yarın Antalya Film Festivali'nde!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Devam Ediyor!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Yarıladı!
    • 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Neler Oluyor?
    • Antalya Film Festivali Devam Ediyor!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top