Hesabım
    Olimpiyat Projesi Belgesel Pitching Platformu Finansal Destek Ödülü’nü Aldı!

    Antalya Film Forum’da bu yıl ilk kez 2 farklı film projesine verilen Belgesel Pitching Platformu Finansal Destek Ödülü’nün kazananlarından biri ''Olimpiyat (The Olympiad)'' projesi oldu.

    52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesindeki Antalya Film Forum’da bu yıl ilk kez 2 farklı film projesine verilen Belgesel Pitching Platformu Finansal Destek Ödülü’nün kazananlarından biri ''Olimpiyat'' projesi oldu.

    Yönetmen Efe Öztezdoğan’ın olimpik sporcuların filmini çekmek üzere spor sevdalısı bir grup filmciyle biraraya gelerek kurduğu “Rings In Color” oluşumu ile 2012 yılında çektiği ve Cinemaximum ile TurkwebTv sponsorluğunda sinemalarda filmler öncesinde gösterilip 1.1 milyon seyirciye ulaşan; Camerimage ve Antalya Altın Portakal Film Festivali başta olmak üzere pek çok festivalde beğeni toplayan; dünyanın en önemli sinema dergilerinden American Cinematographer’in okuyucularına “görsel bir şiir” olarak sunduğu kısa filmi ROAD TO LONDON da proje sunumunda referans olarak gösterilmiş ve OLİMPİYAT projesine dair beklentiyi arttırmıştır. Çok uluslu bir ortak yapım olacak filmin 2020’de bitmesi ve tüm dünyada, Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan 1 hafta önce vizyona girmesi planlanıyor. Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde ilk kez uluslararası yapımcılara sunulan ve büyük ilgi gören proje, Antalya’da da hem yerli hem yabancı konuklar tarafından ilgiyle karşılandı.

    Projenin henüz başlangıç aşamasında spor ve film dünyasında yarattığı heyecanla, filmin tamamlanabilmesi durumunda olimpiyat ve spor üzerine dünya çapında akıllara kazınacak ve ses getirecek bir film olması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top