Hesabım
    Genç Pehlivanlar 66.Berlin Film Festivali’ne Seçildi!

    Filmin tanıtımı dün sabah bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi!

    66.Berlin Film Festivali’nde "Generation Kplus" kategorisinde seçilen ilk Türk belgesel olma özelliğindeki "Genç Pehlivanlar" Feriye Palace'ta basın toplantısını gerçekleşti.

    Kültür Bakanlığı'nın desteklediği Genç Pehlivanlar belgeselinin yönetmen ve yapımcısı olan Mete Gümürhan'ın eşliğinde belgeselin fragmanı yarışma öncesi basın mensuplarıyla buluştu.

    Amasya'da çekimleri gerçekleşen belgeselin konusu kısaca; Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelip Güreş Eğitim Merkezi'ne yatılı olarak yerleşen çocukların başlarından geçenleri anlatıyor. Mete Gümürhan belgeselle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Genç Pehlivanlar bir spor belgeseli değil, çocukların mücadelelerini anlatan hayatlarından kesitler aktaran bir belgesel" dedi.

    Mete Gümürhan, bu belgeselle birlikte ata sporumuz olan güreşin tanıtımına dikkat çekerken aynı zamanda çocuklarla yetişkinleri, bedenle toplumu, kırsalla şehri, gelenekselle modern olanı, duygusalla komediyi, kısacası pek çok zenginliği bir arada barındıran çok katmanlı bir belgesel ortaya çıkarmış.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top