Hesabım
    Eskişehir Kısa Film Festivali'nde En İyiler Bir Arada!

    Eskişehir Kısa Film Festivali'nde en iyiler bir araya gelecek!

    Taze festival Eskişehir Kısa Film Festivali bu yıl ilk kez merhaba diyor! Türkiye'de kısa filmin gelişimi, yaygınlaşması ve tartışılması adına kurulan festival ilk kez 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenecek.

    Eskişehir Kısa Film Festivali'ne Türkiye'den 405 kurmaca, 122 belgesel ve 16 canlandırma film, yurt dışından çeşitli ülkelerden (tüm kategorilerde) 136 film olmak üzere toplam 679 film başvurusu yapıldı. Danışmanlığını sinema yazarı Fırat Sayıcı’nın üstlendiği festivaldeki gösterimler Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak. Ayrıca, "Festival Her Yerde" etkinliği kapsamında Odun Pazarı Meydanı ve Tepebaşı semtinde açık hava film gösterimleri de gerçekleştirilecek. "Festival Üniversitelerde" etkinliği ile festivalle eş zamanlı olarak (28-29 Nisan) 16 üniversitede aynı anda festival filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek. Eş zamanlı gösterim gerçekleştiremeyen üniversitelerde ise Mayıs ayı içinde gösterimler yapılacak.

    Festivalde Feza Çaldıran'la görüntü yönetmenliği atölyesi, Emre Kavuk ile senaryo atölyesi Erkan Can kısa filmleri ve söyleşisi, Ertuğrul Karslıoğlu ile belgesel sinema söyleşisi ve sinema yazarlarının katılımıyla kısa film söyleşisi gerçekleşecek.

    Festival hakkında ayrıntılı bilgi için;

    https://www.facebook.com/eskshortfilmfest

    http://www.eskshortfilmfest.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top