Hesabım
    Baskın Günü Yaklaşıyor!

    Baskın Günü filmi 29 Nisan'da vizyona giriyor.

    Michael Mason içinde cüzdandan daha fazlası olan bir çantayı çalınca, bir anda CIA’nın bir numaralı hedefi haline gelen, Paris’te yaşayan Amerikalı bir yankesicidir. Söz konusu olayı sahada inceleyen CIA ajanı, Sean Briar, kısa zamanda Michael’ın çok daha büyük bir oyunun sadece piyonu olduğunu fark eder. Ancak Briar aynı zamanda Michael’ın bu büyük çaplı komployu açığa çıkarmak için çok büyük yardımı dokunacağının da farkına varır...

    Fransa’nın başkenti Paris’te geçen heyecan dolu bir aksiyon filmi olan Baskın Günü başrollerine Idris Elba ile Richard Madden'ı yerleştiriyor. Siyahlı Kadın'ın yönetmen koltuğunda oturan James Watkins'in imzasını taşıyacak olan filmin senaryosunu ise Andrew Baldwin kaleme aldı. Filmin kadrosunda Charlotte Le Bon, José Garcia ve Kelly Reilly de yer alıyor.

    Yönetmen filmle ilgili olarak, "Son filmim Siyahlı Kadın‘ın çok yüksek bir temposu yok. Ancak Baskın Günü’nde hikayeyi, insanı nefes nefese bırakan bir tempoda aşırı derecede hızlı anlatmanın mümkün olduğunu gördüm. Hikaye bana 70li yılların sokaklarda çekilen çok sevdiğim erkeksi gerilimlerini çağrıştırıyordu. Aynısını burada çok daha hafif el kameraları ile çekerek aksiyona yeni bir boyut kazandırdık" diye konuştu. Filmin yapımcılarından David Kanter ise, “Karakterler alışılageldik kahramanlar gibi değil. Hepsinin kusurları var ve daha çok şartların zorlamasıyla gerçek kimliklerini keşfetmek zorunda kalıyorlar. Filmi başarıya taşıyan anahtar unsurlardan biri karakterlerin inandırıcı ve gerçekçi oluşları. 70’ li yılların tüm karakterlerin oturmuşluğunu yansıtan filmleri gibi oldu. Kaderin bir araya getirdiği karakterlerimiz, bombalamanın göründüğü gibi olmadığını keşfeder ve birbirlerine güvenmek zorunda kalırlar" diye konuşuyor.

    Yönetmenin, "Baskın Günü çok katmanları olan bir hikaye: kişisel, aksiyon ve jeopolitik katmanlar ve çok hızlı bir aksiyon olmasına rağmen politik süreçte kendilerini haklarından mahrum bırakılmış hisseden pek çok insanın öfkesini de yansıtıyor. Bunu Londra’da görüyorsunuz, Paris’te görüyorsunuz ve önemli bir nokta çünkü kötü adamlar bundan faydalanıyor" dediği film ülkemizde 29 Nisan'da vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top