Hesabım
    "Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı” 35. İstanbul Film Festivali’nde!

    Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı meselesi festivale girdi!

    Tekelleşen sinema sektörünü masaya yatıran “Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı”belgeseli 35. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek.

    “Kapalı Gişe”, görüşlerini aldığı yapımcılar, yönetmenler, dağıtımcılar ve ekonomistlerle birlikte, seyircinin seçme özgürlüğüne engel olan bu çarpık ekonominin yarattığı tahribatın izini sürüyor. Kaan Müjdeci, Evrim Kaya, Şenay Aydemir ve Fırat Yücel’in hazırladığı belgesel, sektörün belki de en büyük sorunlarından birine parmak basarken önemli istatistikleri de seyirciye sunuyor. Belgesel; sektörü, etkileri git gide daha ağırlaşan bir krizin içine atan bu duruma çare aramak için bir ilk adım niteliğinde.

    Belgeselin, festival kapsamındaki gösteriminin hemen ardından yine Beyoğlu Sineması’nda izleyicilerin de katılımıyla yapılacak olan forum ise, başlatılan tartışmayı genişletme amacını taşıyor. Cem Erciyes’in moderatörlüğünü yapacağı foruma, belgeseli hazırlayan ekipten, Sivas filminin ödüllü yönetmeni Kaan Müjdeci ile yönetmen Onur Ünlü, yapımcılar Serkan Çakarer ve Yamaç Okur katılacak.

    Yapımcılığını Kaan Müjdeci’ye ait Coloured Giraffes şirketinin üstlendiği 45 dakikalık belgeselin; 35. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleşecek özel gösteriminin biletleri Biletix’ten alınabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top