Hesabım
    Beyazperde.com Okurundan Keskin Cevap!

    2005'in en iyilerini seçtiniz: Babam ve Oğlum ve Testere 2!

    Beyazperde.com'un söz hakkını okuyucularına devrettiği geleneksel anketinde sonuçlar belli oldu. 193'ü yabancı 28'i yerli toplam 221 filmin sinemalarda boy gösterdiği 2005 yılının En İyi Yerli Filmi Babam ve Oğlum, En İyi Yabancı Filmi ise Testere 2 oldu!

    11.793 okuyucunun katılımıyla rekor kıran ve Türkiye'de sinema üzerine yapılmış en kapsamlı araştırmalardan birine dönüşen anketle, 2005 yılının en çok okunan sinema yayınının takipçileri, en iyileri seçerken birbirinden güzel hediyeler de kazandılar.

    Yerli ve yabancı film kategorisinde ayrı ayrı oylama yapan okuyucular, birinci filme 5, ikinci filme 3 ve üçüncü filme 1 puan vererek Testere 2'yi 10.135 puanla, Babam ve Oğlum'u ise 46.604 puanla uzakara birinci yaptılar.

    Yabancı film kategorisinde ikinci sırayı 7.705 puanla Ridley Scott'ın Cennetin Krallığı, üçüncü sırayı ise 7.188 puanla, Clint Eastwood'un Oscar galibi filmi Milyonluk Bebek aldı. 30 yıllık mitolojiye son noktayı koyarak beyazperdeye veda eden Yıldız Savaşları: Bölüm III-Sith'in İntikamı ise ilk üçün en yakın takipçisi olarak dördüncü sırada kendine yer buldu.

    Geçtiğimiz yıldan daha fazla alternatif sunan yerli yapımlar arasında ise Babam ve Oğlum'un büyük farkla zirveye yerleştiğini görüyoruz. Çağan Irmak'ın 46.604 puan alan filmini, Yavuz Turgul'un Gönül Yarası 16.836 puanla, Yılmaz Erdoğan'ın Organize İşler'i ise 11.321 puanla izledi.

    Türk sinemasında artık belgesellerin de söz sahibi olabileceğini gişedeki başarısıyla ispatlayan Tolga Örnek'in Gelibolu'su ise iddialı pek çok yapımın arasından sıyrılarak ilk 10'da kendine yer açtı.

    2005'te vizyona giren 193 yabancı ve 28 yerli filmin sıralamasının nasıl olduğunu merak ediyorsanız burayı tıklayarak tam listeyi inceleyebilirsiniz.

    Eğer ankete katılan binlerce Beyazperde.com okurundan biriyseniz, hediye kazanan talihlilerden biri olup olmadığınızı yine burayı tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top