Hesabım
    Uluslararası 16. Frankfurt Türk Film Festivali Yaklaşıyor!

    Uluslararası 16. Frankfurt Türk Film Festivali için kollar sıvandı.

    Jüri üyeleri arasında Hale Soygazi, Tuna Kiremitçi, Yüksel Yalova gibi isimleri barındıran Uluslararası 16. Frankfurt Türk Film Festivali lansmanına bir çok ünlü isim katıldı. 31.05.2016 tarihinde Allegro The Public Hotel İstanbul’ da basın toplantısı ile medyaya tanıtılan festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Eyaleti Film Destekleme Fonu ve Frankfurt Belediyesinin desteğiyle 31 Ekim 2016 - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Almanya-Frankfurt’ta gerçekleşecek.

    Türkiye’den uzun metraj film, kısa metraj film ve belgesel film gösterimleri, Almanya’dan uzun metraj film,kısa metraj film ve belgesel film gösterimleri ve Avrupa filmleri olmak üzere 3 başlık altında film gösterimleri yapacak olan festival, Türkiye Almanya arasındaki kültürel alışverişin gelişmesine ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin artmasına katkıda bulunmayı da hedefliyor. Mülteci sorunu, göç, nesiller arası çatışma ve din konularını irdeleyen filmlerin de gösterileceği festival kapsamında sergiler, paneller, atölye çalışmaları da ve konserler düzenlenecek. 

    Festival kapsamında Türk sinemasına emek vermiş sanatçılara ‘Onur Ödülü’, şu an aramızda olmayan sanatçılara ‘Vefa Ödülü’ ve en çok izlenen filmlere ‘En İyi Seyirci Ödülü’ verilirken, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ‘Festival Okulda’ ve ‘Festival Hapishanede’ gibi Frankfurt’un okullarında ve beş yüz kişilik hapishanesinde film gösterimleri yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top