Hesabım
    40. Montreal Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü Rüzgarda Salınan Nilüfer'in Oldu!

    40'ıncısı düzenlenen Montreal Dünya Filmleri Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü Rüzgarda Salınan Nilüfer'in oldu!

    Kanada'nın Montreal kentinde bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Montreal Dünya Filmleri Festivali'nde yönetmenliğini Seren Yüce'nin yaptığı Rüzgarda Salınan Nilüfer En İyi Senaryo Ödülü'nün sahibi oldu. 

    Seren Yüce, ilk filmi olan Çoğunluk ile Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı Ödülü dahil yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül kazanmıştı. 

    Hayatındaki boşlukları doldurabilmek için devamlı hevesler üreten Handan ve ailesinin hikâyesinin anlatıldığı Rüzgarda Salınan Nilüfer’in oyuncu kadrosunda başı Tolga Tekin ve Songül Öden çekerken kadroda onlara Tülay GünalEraslan SağlamDuru Lal PakelTaha Yusuf TanSerpil Göral, Ayşe TunaboyluEsme MadraSerkan Kesin ve Sezin Bozacı isimleri eşlik ediyor.

    Seren Yüce’nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer üstlendi. Filmin müziklerini ise Replikas grubuyla bilinen Gökçe Akçelik besteledi.

    Çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilen, Türkiye-Almanya ortak yapımı Rüzgarda Salınan Nilüfer, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Medienboard fonu tarafından desteklendi. Ayrıca film Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın yapımcılığında, Wüste Film’in de ortaklığında gerçekleştirildi.

    Yüce'nin ikinci uzun metraj filmi, Rüzgarda Salınan Nilüfer ise 23 Eylül’de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Rüzgarda Salınan Nilüfer Seyirciyle Buluştu!
    • “Rüzgarda Salınan Nilüfer” Montreal Film Festivali’nde Yarışacak!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top