Hesabım
    6. Pembe Hayat KuirFest Geliyor!

    Festival 12 - 19 Ocak tarihleri arasında Ankara, 26 - 28 Ocak tarihleri arasında ise İstanbul'da olacak.

    Beyazperde.com'un basın sponsorları arasında yer aldığı ve 6 yıldır sinema, video, edebiyat, tiyatro, müzik gibi pek çok ifade biçimiyle de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çeken Pembe Hayat KuirFest bu yıl da film gösterimi, atölyeleri, söyleşileri, sergi ve partileriyle sevenlerine farklı bir festival sunmayı amaçlıyor.

    Türkiye’de kuir teorinin ve sanatın birlikte konuşulmasına ve tartışılmasına olanak sağlayan festival, 12 - 19 Ocak tarihleri arasında Ankara, 26 - 28 Ocak tarihleri arasında ise İstanbul'da sinemaseverlerle buluşacak. Pembe Hayat LGBT (Gay, Biseksüel ve Trans) Dayanışma Derneği'nni düzenlediği festival bu yıl, son zamanlarda LGBTİ karakterlere ve hikâyelerine ev sahipliği yapan en önemli bağımsız dijital mecralardan biri haline gelen internet dizilerini mercek altına alıyor. Yeni seçki ‘Kuir Diziler’ kapsamında iki örnek festival seyircisiyle buluşacak. Mercek altına alınan internet dizileri ise Yuva (The Nest, 2016) ve  Kadın/Kadın (Féminin/Féminin, 2014)...

    66. Berlin Film Festivali’nden Teddy Ödülü’yle dönen, Álex Anwandter’in ilk uzun metraj filmi Asla Yalnız Olmayacaksın (Nunca vas a estar solo, 2016) festivalin açılış filmi olarak belirlendi. Gökkuşağının Altında seçkisinin öne çıkan filmlerinden biri olan yapımın yanı sıra Sundance Film Festivali’nde Best of NEXT Seyirci Ödülü’nün sahibi olan, Kerem Sanga’nın yönetmen koltuğuna oturduğu First Girl I Loved da bu seçkide yer alıyor. Bu yıl festivalin kemikleşen bölümü Kült seçkisinde de Karpuz Kadın (The Watermelon Woman) filmi yenilenmiş kopyasıyla seyircilerin karşısına çıkacak. Geçtiğimiz yılda dikkat çeken belgesellerin gösterileceği Kuir Belgesel bölümü ve Kuir Kısalar Yarışması da altıncı yılında sinemaseverler ile buluşacak. Programda ayrıca kuir sinema tarihinden kült yapımlar, Türkiye’den güncel örnekler ve tematik kısa seçkileri yer almaya devam edecek.

    Festival bu yıl 13-19 Ocak'ta Ankara'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Haymatlos Mekân'da, 26-28 Ocak'ta ise İstanbul’da Pera Müzesi, Fransız Kültür Merkezi ve Feminist Mekan'da seyircilerle buluşacak. Festival bu yıl ücretsiz olarak izlenebilecek.

    6. Pembe Hayat KuirFest'in bu yılki afişi ise Ümit Ünal imzalı. Dikkat çekici afiş sosyal medya üzerinden takipçilerle paylaşıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top