Hesabım
    Kazablanka'dan İyisi Yazılmadı

    Senaristler Birliği'nden en iyi 101

    Senaristler Birliği (WGA) sinema tarihinin en iyi 101 senaryosunu belirledi. The Hollywood Reporter'ın haberine göre birliğin kararı; şimdiye kadar Kazablanka'dan iyi bir senaryo yazılmadığı doğrultusunda.

    Humpery Bogart ve Ingrid Bergman'ın başrollerini paylaştığı unutulmaz film, Julius Epstein, Philip Epstein ve Howard Koch tarafından senaryolaştırılmıştı.

    Birliğin Kazablanka'nın ardından ilk beşe seçtiği filmler ise; Mario Puzo'nun romanından Francis Ford Coppola'nın beyazperdeye taşıdığı Baba, Robert Towne'nin Chinatown'ı, Herman Mankiewicz ve Orson Welles'ten Yurttaş Kane ve son olarak Joseph Mankiewicz'den All About Eve.

    101 filmlik liste hazırlanılırken 1400'den fazla senaryo değerlendirilmeye alındı ve Coppola, Woody Allen ve Billy Wiler'in dörder senaryosu listeye girmeyi başardı.

    İlk 10'u tamamlayan diğer filmler ise; Woody Allen ve Marshall Brickman'dan Annie Hall, Charles Brackett, Billy Wilder ve D.M. Marshman Jr.'dan Sunset Blvd., Paddy Chayefsky'den Network, Billy Wilder'dan Bazıları Sıcak Sever ve son olarak Coppola'dan Baba 2.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top