Hesabım
    6. Pembe Hayat KuirFest 15 Ocak Programı!

    6. Pembe Hayat KuirFest'te bugün!

    Beyazperde.com'un basın sponsorları arasında yer aldığı ve 6 yıldır sinema, video, edebiyat, tiyatro, müzik gibi pek çok ifade biçimiyle de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çeken Pembe Hayat KuirFest 15 Ocak gösterimlerine devam ediyor!

    KuirFest bugünkü programıyla kaldığı yerden devam ediyor. 13:30'da festivalin "Glitch FF Seçkisi"'nde "Belleğin Azmi" yer alıyor.

    Festival 15:30'da, kamuoyunun tepkisine karşın 2013’te yıkılarak yerine AVM yapılan Tarihi Emek Sineması’nın mücadelesini anlatan belgesel ile devam ediyor. 'Emek Bizim İstanbul Bizim' inisiyatifinin kolektif olarak hazırladığı 43 dakikalık belgesel, 'Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi' adını taşıyor. 

    16:30'da başlayacak olan panel ile devam edecek olan festival, Kültür Endüstrisinde Yaratıcı "Ötekilik" hakkında konuşacak. Dünya ve Türkiye’de yaşanan muhafazakarlaşma, kutuplaşma, şiddet ortamı ve neoliberalizm gemisinde ilk kurtarılacak olanların büyük şirketler oluşu ve insan haklarının ve bireysel hakların gasp edilmesinin sinema alanındaki yansımaları üzerine konuşulacak olan bu panelde sadece eleştirel bir bakış değil “halihazırda eyleyen bir yaratıcı ötekilik” imkanından bahsedilecek.

    18:30'da seçki kapsamında bugün Karen Thorsen’ın yönettiği televizyon yapımı James Baldwin: Etiketin Bedeli gösterilecek. Belgesel, ünlü yazar ve aktivistin konuşmaları, röportajları ve katıldığı konferanslardan montajlanan görüntüleri ile yakınlarının tanıklıklarına başvuran güçlü bir portre filmi olarak dikkat çekiyor. Baldwin’in mücadeleci ve idealist kişiliğini yansıtan filmde, yazarın eserlerinden parçalar da yakın dostu Maya Angelou’nun sesinden aktarılıyor.

    Festival bu yıl 13-19 Ocak'ta Ankara'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Haymatlos Mekân'da, 26-28 Ocak'ta ise İstanbul’da Pera Müzesi, Fransız Kültür Merkezi ve Feminist Mekan'da seyircilerle buluşacak. Festival bu yıl ücretsiz olarak izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top