Hesabım
    Kaygı Filmine Dair Berlin Notları!

    Ceylan Özgün Özçelik'in ilk uzun metrajlı işi yurt dışında ilgiyle karşılandı!

    Ceylan Özgün Özçelik'in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Kaygı, dünya prömiyerini 67. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde yaptı. 12 Şubat akşamı festivalin gözde sinema salonlarından Zoo Palast'ta yapılan gala, geniş bir seyirci kitlesinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

    Algı Eke'nin başrolünde yer aldığı psikolojik gerilim türündeki filmin gala gösteriminin tüm biletleri satıldı. Galaya yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ile oyuncular Algı Eke ve Özgür Çevik'in yanı sıra filmin yapımcıları Adnan Şapçı, Sadık Ekinci, Emre Oskay, ortak yapımcı Armağan Lale ve film ekibinden Ahmet Can Çakırca, Ekin Fil, Fatih Rağbet, Tuba Ataç, Selda Taşkın, Merve Toz katıldı. 

    Kaygı, bir televizyon kanalında belgesel kurgucusu olarak çalışan Hasret'in geçmişini arama hikayesine odaklanıyor. Yıllar önce ailesini bir trafik kazasında kaybeden Hasret, ailesinin aslında trafik kazasında ölmediğini düşünmeye başlar ve gizlenen gerçeklerin peşine düşer. Film başkarakterinin bu arayış hikayesini yozlaşmış medya, toplumsal hafıza ve kentsel dönüşüm kavramları üzerinden anlatıyor.

    Gala gösterimi sonrası yönetmen Ceylan Özgün Özçelik sahnede yaptığı konuşmada Kaygı'yı her şeyi unuttuğumuz bir dönemde, "hatırlamak üzerine" bir film olarak tanımladı. Uzun yıllar televizyon programı yapan Özçelik, galayla aynı gün yapılan basın toplantısında, filmdeki medya temsilinin büyük ölçüde kendi gerçek deneyimlerini yansıttığını belirtti ve gerçeklerin asla yok edilemeyeceğini, bir şekilde ortaya çıkacağını belirtti. Yönetmen ayrıca filmde önemli bir yeri olan kentsel dönüşümün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kültür değerlerine hasar verdiğini dile getirdi.

    Uluslararası Berlin Film Festivali'nin Panorama bölümünde dünya prömiyerini yapan film, seyircilerden ve basından özellikle atmosferi ve ses tasarımı konusunda övgü topladı. Kaygı, ikinci gösterimini Amerika'nın önde gelen festivallerden SXSW'de gerçekleştirecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top