Hesabım
    Animasyon Filmlerin Ustası Miyazaki Gerçekten Emekli Mi Oluyor?

    Ruhların Kaçışı'nın yönetmeni Hayao Miyazaki kaçıncı defa emekli olacak?

    Küçük Denizkızı Ponyo (Gake no ue no Ponyo)Yürüyen Şato (Hauru no ugoku shiro), Komşum Totoro ve Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no Kamikakushi) gibi önemli ve ödüllü animasyon klasiklerini yönetmiş olan Hayao Miyazaki, artık sayamadığımız emekliye ayrılma kararından sonra tekrar bir proje haberi ile sinemaseverleri heyecanlandırdı.

    Son olarak 2013 yılında Rüzgar Yükseliyor filmi ile karşımıza çıkan 76 yaşındaki usta yönetmen son olarak Stüdyo Ghibli için  "Boro the Caterpillar" (Kemushi no Boro)adlı bir kısa bir film yaptı ancak film çıktığında hayal kırıklığına uğradı ve bu kısa filmi uzun metrajlı CGI filmi haline getirmek istedi. Dün gece gerçekleşen Oscar töreninde bu Stüdyo Ghibli'den Toshio Suzuki, uzun metrajlı filmin resmen ilerlediğini ve Miyazaki'nin başında olduğunu doğruladı. 

    Emekli olacağının haberini verdikçe animasyon sevenlerinin kalbine indiren efsanevi yönetmen için Suzuki, "Şu anda Tokyo'da, hiçbir emekten, çabadan kaçınmıyor" dedi. Suzuki, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde çıkarmayı planladıkları bu filmin yapımcılarından biri. CGI olup olmayacağına dair bir söz söylemese de tecrübelerimize dayanarak en azından harika olacağını tahmin edebiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top