Hesabım
    İstanbul Modern Sinema'da Ozon Hakkında Her Şey!

    İstanbul Modern Sinema François Ozon filmlerini ağırlayacak!

    Türler arası rahat hareket edebilen, pop kültürüne, fetişizme düşkünlüğünü korkusuzca aktaran, yeni anlatımlara merakını yitirmeyen, duygusallıktan kaçınmayan, disiplinli yönetmen François Ozon’un bugüne kadar çektiği tüm uzun metrajlı filmleri ve kısa filmlerinden bazı örnekleri, Sinema Sponsoru Türk Tuborg A.Ş.’nin katkıları ve Fransız Kültür işbirliğiyle İstanbul Modern Sinema'ya geliyor.

    Ozon, 1990’ların sonlarından itibaren başladığı yönetmenlik kariyerinde yaklaşık her sene bir film üretiyor. İlk uzun metrajı Sitcom'u 1998 yılında geçen yönetmen, ardından Rainer Werner Fassbinder’in aynı adlı, sahnelenmemiş oyunundan uyarladığı Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları ile Berlin Film Festivali’nden Teddy Ödülü ile döndü.

    Kumun Altında filmi Ingmar Bergman tarafından “başyapıt” ilan edildi. Son olarak 16. uzun metraj filmi Frantz ile karşımıza çıktı. Yarıştığı Venedik Film Festivali’nde başrolündeki Paula Beer’a Genç Yetenek Ödülü kazandıran siyah-beyaz dönem film Ozon’un filmografisinde farklı bir durak olsa da yolculuğunun her daim heyecan dolu ve sürprizlere gebe olduğunu işaretliyor.9-19 Mart 2017 arası seyircilerle buluşacak olan seçki hakkında detaylı bilgi için: www.istanbulmodern.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top