Hesabım
    The Ottoman Lieutenant Filmi Uluslararası Polemik Yarattı!

    The Ottoman Lieutenant filmine Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nden tepki geldi.

    Amerikalı bir hemşire ile bir Osmanlı subayı olan İsmail arasındaki aşkı konu edinen The Ottoman Lieutenant filmi uluslararası krize sebep oldu. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi tüm sinema salonlarına ve okullara mesaj göndererek filmini gösterimini boykot edeceğini açıkladı.

    Yapılan basın açıklamasında filmin Türk yapımcılarından Güneş Çelikcan ve Serdar Öğretici; filmin ne senaryosunda ne de tanıtım çalışmalarında hiçbir zaman çatışmacı bir dil kullanmadığını belirterek, "Ancak buna rağmen oyuncularımıza yapılan sosyal medyada hakaretler, bazı derneklerin ve kişilerin sinema salonlarına filmin kaldırılması için mektuplar yazması filmin gösterimini engellemek için kampanya yürütmesi; hatta bütün görüşlerin konuşulması gereken üniversitelere bile karşı kampanya yürütülmesi için çağrıda bulunulması; sivil toplum kuruluşlarına yazılar yollanması; hatta ve maalesef filmin Amerikalı ortaklarından olan Stephen’a Nazi Gamalı Haç yollanması; filmle ilgili olumlu görüş verenlere aynı şekilde davranılması, atılan olumlu bir adım olan projede maalesef insanların barışçıl dialoga açık olabilmeleri için yardıma ihtiyaçlarının olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

    Serdar Öğretici ise; "Diyaloğa kapalı olmanın ötesinde, insanların başka bir persfektiften bakmasına bile müsade edilmemesi ve bunun çok çirkin şekilde yapılması bizi üzdü. Sanıyorum bizim birlik duygumuzu daha da geliştirmemiz lazım. Amerika’daki Türklerin artık daha fazla doğru eksende birarada olması lazım. Bugun dünyada özellikle Amerika’da hem Müslümanlara karşı hem maalesef Türklere ve diğer ülke vatandaşlarına karşı dışlayıcı ve zarar verici kampanyalar yürütülmesi insan hakları ile insanlık ile bağdaşamaz" dedi.

    Türk ve Amerika yapımı Hollywood prodüksiyonu The Ottoman Lieutenant Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da, Van’da geçiyor. Filmin başrollerinde Oscar ödüllü aktör Ben KingsleyKara Şahin Düştü ve Pearl Harbor filmlerindeki performansıyla hafızlara kazınan Josh HartnettGame of Thrones’ta Daario Naharis karakterini canlandıran oyuncu Michiel Huisman ve Da Vinci's Demons dizisi ile bilinen aktris Hera Hilmar var. Filmde ayrıca Halil Bey rolünde son olarak yine bir Hollywood yapımı Ben-Hur’da izlediğimiz Haluk Bilginer, Melih Paşa rolünde ise ilk defa bir Hollywood filminde rol alan Selçuk Yöntem yer alıyor. 

    Filmin ABD'nin ardından yakın zamanda Türkiye'de de vizyona gireceği belirtiliyor.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top