Hesabım
    Okan Üniversitesi'nin Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'na Başvuru Zamanı!

    Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması son başvuru tarihi 5 Nisan 2017!

    Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema-TV Bölümü tarafından düzenlenen Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması bu yıl 7. kez gerçekleşiyor!

    Yarışmaya üniversitelerin açık öğretim, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarında okumakta olan öğrencilerin kurmaca ve belgesel türünde gerçekleştirilmiş kısa filmleri katılabilir. Yarışma Türkiye’de kısa filmin gelişmesine katkı sağlamak, ülkemiz üniversitelerinde çekilen kısa filmlerin düzeyinin yükselmesine yardımcı olmayı, kısa film üreticileri için bir iletişim ve buluşma alanı yaratmayı ve üniversite öğrencileri arasında sinemayla ilgilenenleri teşvik etmeyi amaçlıyor.

    Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'nda bugüne kadar Tayfun Pirselimoğlu, Vecdi Sayar, Uğur İçbak, Feza Çaldıran, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Defne Halman, Prof. Dr. Bülent Vardar, Burçak Evren, Ümit Ünal, Nebil Özgentürk, Natali Yeres, Cüneyt Cebenoyan, Derviş Zaim gibi birçok önemli isim jüri üyeliği yaptı.

    Başvuruları online olarak www.okan.edu.tr/kısafilm adresinden yapılan bu yılki yarışmada iki farklı kategoride beş ödül verilecek:

    Kurmaca Dalı:

    Birincilik Ödülü: 2500 TL

    Jüri Özel Ödülü: 1500 TL

    Belgesel Dalı:

    Birincilik Ödülü: 2500 TL

    Jüri Özel Ödülü: 1500 TL

    Hüsamettin Koçan Baksı Müzesi Özel Ödülü: 1500 TL

    Kurmaca dalı jüri üyeleri;

    Oyuncu Nazan Kesal, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, Sanat Yönetmeni M. Ziya Ülkenciler, sinema yazarı Kaya Özkaracalar ve yönetmen Mustafa Kara.

    Belgesel dalı jüri üyeleri;

    Akademisyen ve belgeselci Yrd. Doç Dr. Bahar Kılıç Adilçe, belgesel yönetmenleri Cem Kaya ve Hasan Basri Özdemir ile akademisyen Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu

    Belgesel ve Kurmaca alanında olmak üzere iki ayrı kategoride yapılması planlanan 7. Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 5 Nisan 2017!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top