Hesabım
    Ulusal Altın Lale Yarışma Heyecanı "Kaygı" ile Start Verdi!

    "Kaygı" 36. İstanbul Film Festivali Ulusal Altın Lale Yarışması kapsamında Atlas Sineması'nda Türkiye prömiyerini yaptı.

    Dünya prömiyerini 67. Uluslarararası Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde geçekleştiren Kaygı filmi bu kez de bu yıl 36. kere sinemaseverlerin karşısına çıkan İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Altın Lale Yarışma filmleri gösterimlerinin ilki oldu.

    Ceylan Özgün Özçelik’in uzun metrajlı ilk filmi 8 Nisan Cumartesi akşamı 36. İstanbul Film Festivali Ulusal Altın Lale Yarışması kapsamında Atlas Sineması'nda Türkiye prömiyerini yaptı. Tüm biletlerin tükendiği, seyircinin yoğun ilgi gösterdiği filmin gösteriminden sonra yönetmen Ceylan Özgün Özçelikseyirciden gelen soruları yanıtladı. Hemen ardından 9 Nisan Pazar akşamı ise İsveç - Malmö Kadın Filmleri Festivali'nde kapanış filmi olarak gösterildi. 

    South by Southwest Film Festivali’nde Amerika prömiyerini yapmanın yanı sıra ödülle dönen film, dünya prömiyerini 67. Uluslarararası Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde geçekleştirmişti.

    Geçmişini hafızasında arayan bir medya çalışanının öyküsünü anlatan Kaygı filminde Algı Eke başrolü üstlenirken, Eke’ye; Özgür ÇevikKadir ÇermikSelen UçerAsiye DinçsoyBoncuk Yılmazİpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı gibi isimler eşlik ediyor. Ceylan Özgün Özçelik’in ilk uzun metrajlı filmi olan Kaygı, 9-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 67. Uluslarararası Berlin Film Festivali’ne Türkiye'den seçilen tek yapım olmuştu. Çeşitli festivallerde elliden fazla ödül alan gerilim The Babadook’un görüntü yönetmeni Radek Ładczuk’un ve Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar aday adayı olan Mustang’in yürütücü yapımcısı İstanbul Film Prodüksiyon’un görev aldığı proje Özçelik'in hem yönetmenliğini hem de senaryosunu üstlendiği bir gerilim yapımı. 

    27 Nisan Perşembe günü 28. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Yarışma kapsamında ilk kez Ankaralı izleyiciyle buluşacak film ​ hemen ardından​ Mayıs'ta Krakow'da düzenlenen Off Camera ​Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali​'nde gösterilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top