Hesabım
    "Hızlı ve Öfkeli 8"den ABD Box Office Gişesinde Büyük Açılış!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta zirveyi kucaklayan Patron Bebek bu hafta yerini kaptırdı. Listede bu hafta 1 yeni film kendine yer bulabilirken, o da listenin zirvesine yerleşti.

    Listenin bu haftaki galibi Hızlı ve Öfkeli serisinin 8. devam halkası oldu. Bu kez aileyi dağıtan bol aksiyonlu Hızlı ve Öfkeli 8 başarılı bir açılış yaparak ilk haftasında 100,1 milyon dolar kazandı. Film böylece 250 milyon dolarlık bütçesinin yarısını çıkartmaya yaklaşmış oldu. Listenin 2. filmi bu hafta liste zirvesini kaybeden, eğlenceli animasyon Patron Bebek oldu. Minicik bir bebeği gizli ajan yapan eğlenceli yapım 3. haftasında 15,5 milyon dolar kazanmayı başardı. Film böylece 3 haftada toplam 116,3 milyon dolar kazanmış oldu. Kariyer çizgisinde Harry Potter serisinden sonra da Bling RingColoniaKorku Terapisi gibi filmlere yer veren Emma Watson ve Downton Abbey'nin Matthew Crawley'si, Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır'ın Sir Lancelot'u Dan Stevens'ın başrollerini üstlendiği Güzel ve Çirkin bu hafta da geçtiğimiz haftaya göre 1 sıra geriledi. Beğeni toplayan masal uyarlaması yapım 5. haftasında 13,6 milyon dolar kazandı. Film böylece 160 milyon dolarlık bütçesini 5. haftasında üçe katlamaya çok yaklaşmış oldu. 

    Listenin 4. filmi ile vizyonun animasyon yapımları arasından çıktı. Çocukluğumuzun sevimli mavi kahramanları Şirinler'in yeni macerası Şirinler 3: Kayıp Köy 2. hafta kapanışını 6,5 milyon dolar ile yaptı. Toplamda 24,7 milyon dolar kazanan filmin bütçesi ise 60 milyon dolar... Listeyi yarılayan film bol yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken bir komedi oldu. Usta oyuncuları bir araya getiren Son Macera filmi 6,3 milyon dolar kazanarak 25 milyon dolarlık bütçesinin 23,3 milyon dolarını çıkartmış oldu. Listenin 6. filmi ise Marvel'ın Kaptan Amerika'sı Chris Evans'ı sevecen bir aile bireyine dönüştüren Deha oldu. Sımsıcak aile filmi bu hafta geçtiğimiz haftaya göre 10 sıra yükselerek 3 milyon dolar kazandı. Korku türündeki Jordan Peele imzalı Get Out 8. haftasında 2,9 milyon dolar gişe elde etti. 4.5 milyon dolar bütçeli film şu anda 167,5 milyon dolar kazanmış durumda...  

    Listenin son 3'ünü açan filmi 90'lı yılların efsanevi kahramanlarını bizlerle buluşturan Power Rangers oldu. Sıradan lise öğrencilerini uzaylı bilimiyle birer kahramana dönüştüren film 2,8 milyon dolar ile 4. hafta kapanışını yaptı. 100 milyon dolar bütçeli film 80,5 milyon dolar gişe elde etmiş durumda. Listenin 9. filmi ise 2,7 milyon dolar ile The Case for Christ oldu. Listeyi son sırasındaki film ise ikonik canavar King Kong'u yeniden bizlerle buluşturan Kong: Kafatası Adası oldu. Kadrosunda Marvel'ın kötü kalpli Asgard tanrısı Loki'si Tom Hiddleston ve Oscar ödüllü Brie Larson'ı barındıran fantastik film 6. hafta kapanışını 2,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece 185 milyon dolarlık bütçesini çıkartmaya çok yaklaşmış oldu. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top