Hesabım
    Morrissey'in Çocukluk Arkadaşından Biyografik Filmine Eleştiri!

    James Maker England Is Mine'ı eleştirdi.

    Morrissey'in çocukluk arkadaşı ve onunla çalan James Maker, dün Edinburgh Uluslararası Film Festivali'nde prömiyeri yapılan England is Mine'ı eleştirdi.

    Morrissey-solo.com'un da belirttiği gibi çocukluk arkadaşı olan, kendisi ile birlikte de çalan ve daha sonra kendi projesi Raymonde ve RPLA'yı başlatan James Maker; filmle ilgili 'aşağılayıcı', 'uydurma' ve 'gerçeklikle bağdaşmayan' gibi sıfatar kullandı.

    "Filmin fragmanına göre Morrissey; iyi niyetli (The Smiths'in başarısından sonra kendisi ile iletişim kurmayan) bir arkadaşı tarafından fiziksel olarak solist olması iiçin zorlanmış hem doğal dalgalı hem de kıvırcık saçlı, otistik, içine kapanık biri. Daha da kötüsü onu kalın tüylü yeşil bir çoban montuna sokmuş ve herkesin bildiği Morrissonvari ince espirilerinden hiçbirine yer vermemişler. Bu biyografi filmi olmaktan uzak, tarihi bir kurmaca. Söz konusu yılların oldukça iyi belgelendiği düşünülürse bu ilginç bir tercih.

    Onun o dönemlerini, 384 King yolundaki evini biliyorum. Annesi kendisini perdelemesinin tamamen yanlış yansıtılmasından dolayı bile filmin yapımcılarını dava etmeli. Gerçek şu ki, bu Morrissey değil. Morrissey şarkıcı olabiliyorsa herkes olabilir fikrini yansıtmaları son derece güldürücü, samimi değil ve orijinal yeteneğe sahip bir sanatçıyı aşağılayıcı nitelikte. 

    O yıllarda, The Smiths'in oluşum dönemlerinde, Morrissey'in oldukça sayılı arkadaşı vardı. Bu, Morrissey'in otobiyografisinde ve benim otobiyografimde yer alıyordu. Filmde benim yer almayışımın yanı sıra filmin yapımcıları gerçek hayatta var olmayan arkadaşlar üretmişler.

    Buna dahil olmadığım için çok rahatladım çünkü ana karakteri bile yansıtmayı beceremeyen yapımcılarn beni filme katarken odasının camına "No Ball Games" posteri asmış biri olarak yansıtmaktan öteye gidemeyeceklerini düşünüyorum" şeklinde konuşan James Maker filmi yerden yere vurdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top