Hesabım
    Kaybolmuş Projeler: Ünlü Yönetmenlerin Elinden Kaçan 10 Film!

    Quentin Tarantino, Christopher Nolan ve daha birçok ünlü ismin yapmaya fırsatı olmadığı filmler...

    Ünlü yönetmenlerin kariyerleri boyunca oldukça istekli olmalarına rağmen bazı projeleri ellerinden kaçırdıklarını biliyoruz. Martin Scorsese, Spike Lee, Sofia Coppola ve Darren Aronofsky'den başlayan bu listenin içinde birçok ünlü yönetmen ve önemli projeleri yer alıyor. Bu galerimizde sizler için bunlardan bazılarını bir araya getirdik.

    Keyifli seyirler!

    #1

    Christopher Nolan Christopher Nolan 2012 yılında başarılı bir adaptasyon ile beyaz perdeye aktardığı “Insomnia”dan sonra ünlü milyarder Howard Hughes’ün hayatı hakkında yazmaya başladı. Bir yıl sonra basına yaptığı açıklamada bunun hayatı boyunca yazdığı en iyi senaryo olduğunu söyledi. Sonrasında Martin Scorsese benzer bir çalışma ile Göklerin Hakimi’ni yaptı. 2004 yapımı Howard Hughes'ın hayatını konu alan biyografik film, BAFTA En İyi Film Ödülü ve Drama dalında En İyi Film Altın Küre Ödülü'nü kazandı. En İyi Film dahil 11 dalda Oscar'a aday gösterildi.

    #2

    Kathryn Bigelow Kathryn Bigelow Joan of Arc'ı gün ışığına kavuşturma aşamasında Jay Cocks ile çalışmaya hazırlanıyordu. Ancak Luc Besson'un “The Messenger: The Story of Joan of Arc” çıkartması ile Bigelow'un hayalleri suya düştü. Filmin başrollerinde Milla JovovichJohn Malkovich ve Faye Dunaway yer aldı. Bigelow kendi senaryosunda parçalar alındığı iddası ile Besson'a karşı bir dava da açtı ancak bir daha bu projeye asla geri dönmedi.

    #3

    Terrence Malick Terrence Malick kariyeri boyunca birçok projenin peşinden gitti ancak bazılarından vazgeçmek zorunda kaldı. Jerry Lee Lewis'in hayat hikayesi de bunlardan biriydi ancak içlerinden biri onun için oldukça önemliydi. Ernesto "Che" Guevara, kısaca Che Guevara ya da el Che, Arjantinli doktor, Marksist-Leninist politikacının hikayesini Steven Soderbergh ile birlikte hayata geçirme düşüncesindeydi. Ancak bunu çeşitli anlaşmazlıklar yüzünden gerçekleştiremedi.

    #4

    Quentin Tarantino Quentin Tarantino “Killer Crow” projesini neredeyse yıllarca dillendirdi. Ancak bu projeyi Kill Bill için feda etti. Inglourious Basterds setinde yazmayı sürdürdüğü senaryo bir süre sonra gözden çıkarıldı. Orjinal “Basterds” senaryosunda başroldeki karakter Brad Pitt’in canlandırdığı Lt. Aldo Raine ile karşılaşıyordu.

    #5

    Spike Lee

    Boks üzerine bir drama filminin yönetmenliğini yapmak sinema tarihi boyunca Amerikalı yönetmenlerin aklında her zaman yer etmiştir. Martin Scorsese, Michael Mann, Ron Howard, Clint Eastwood ve David O. Russell gibi yönetmenlerin yanı sıra Spike Lee'de bu isimlerin arasında yer alıyor. "Save Us Joe Louis" Afro-Amerikan boksör ve Alman Max Schmelling arasındaki rekabeti konu alıyordu. Filmde Terrence Howard'ın rol alacağı bile kesinleşmişti ancak proje asla ilerleyemedi.

    #6

    Steven Soderbergh Steven Soderbergh ve senarist Scott Z. Burns Leni Riefenstahl hakkında bir film yaratmak için çalışmalara başladılar. İkili daha önce “The Informant!”da birlikte çalışmıştı. Daha sonrasında ikili kısa sürede hiçbir Hollywood stüdyosunun bu filmi finanse edemeyeceğini fark ettiler, bunun yerine "Contagion" üzerinde çalıştılar.

    #7

    Sofia Coppola Sofia Coppola 2014 yılında Universal Pictures ve Working Title adına “The Little Mermaid” için çalışmaya başladı. Coppola Disney tarafında yer alacak eğlenceli bir yapım yerine biraz daha karanlık bir film planladı. Stüdyo böyle bir yapım için risk almaya yanaşmadı ve bir yılın ardından ünlü yönetmen çalışmaları bıraktı. Hollywood'da bir süre dolaşan film birkaç kişinin adı ile tekrar gündeme geldi anca Coppola'nın düşünceleri asla gerçekleşmedi. 

    #8

    Martin Scorsese Martin Scorsese Dean Martin biyografik yapımı “Dino”nun haklarını Nick Toches'dan aldı. “Goodfellas” ve “Casino” filmlerinin senaristi Nicolas Pileggi 1997 yılında filmin senaryosunu kitaptan uyarladı. Scorsese film için birçok oyuncu ile anlaşma aşamasına kadar ilerlemesine rağmen stüdyo bütçe konusunda yeterli serbestliği göstermedi ve projeyi erteledi. Ünlü yönetmen daha sonra yapımı gerçekleştirmekten vazgeçti. 

    #9

    Darren Aronofsky 1991 yılında yayınlanan “Flicker" romanı sinema saplantılı bir UCLA öğrencisinin komplo teorisi üzerinde geçirdiği karanlık zamanları konu alıyor. Darren Aronofsky için oldukça iyi bir çalışma alanı olarak ortaya çıkan roman için ünlü yönetmen Regency Enterprises ile anlaştı “Fight Club” senaristi Jim Uhls ile çalışmalara başladı. Daha sonra ortaya çıkan ertelemeler sonucunda Aronofsky filmden vazgeçti.

    #10

    Guillermo del Toro

    Hayranları tarafından hala bir hayal kırıklığı olarak görülen H. P. Lovecraft’ın romanından "uyarlanamayan" film Guillermo del Toro’nun vazgeçtikleri arasında yer alıyor. 2006 yılında uzun süreli bir bekleyişin ardından Matthew Robbins tarafından senaryosu yazılan film, Warner Bros. tarafından bütçesi nedeniyle rafa kaldırıldı. 2010 yılında Guillermo del Toro projeyi Universal’a götürdü ve James Cameron yapımcı olarak katıldı. Tom Cruise’u da başrole yerleştiren projeden stüdyo yetişkinlere yönelik içerik ile uyarlanacağı için çekildi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top