Hesabım
    7. Malatya Uluslararası Film Festivali Programı Açıklandı

    Festival bu yıl 9-16 Kasım tarihleri arasında olacak..

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya Valiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin basın toplantısı dün öğlen saatlerinde gerçekleşti. Shangri-La Bosphorus Otel’de geniş bir gazeteci katılımıyla yapılan basın toplantısında, festivalde bu yıl ulusal ve uluslararası yarışmaya hak kazanan filmler, ulusal ve uluslararası jüri üyeleri, Malatya Film Platformu’nda finale kalan 12 proje, festival programında yer alacak film ve etkinlikler ile Malatya halkını bekleyen sürprizler açıklandı.

    Bu yılın jürisi bir hayli zengin. Festivalin ulusal uzun metraj jüri üyelerini Hülya Koçyiğit başkanlığında; Ebru CeylanTaner BirselHayk Kirakosyan ve Selim Evci oluştururken, uluslararası uzun metraj jürisini ise Nacer Khemir başkanlığında; Seçil Büker, Fatemah Motamed-AriaIntishal Al Timimi ve Edvinas Pukšta oluşturuyor.

    7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin festival direktörü Suat Köçer, geçtiğimiz yıl ertelenme sebebiyle sahiplerine verilemeyen Onur Ödülleri’ni bu yıl takdim etme kararı aldıklarını açıkladı. Bu yılki festivalin onur ödülü sahipleri, rol aldığı pek çok önemli filmle hafızalara kazınan, usta oyuncu Halil Ergün ve seslendirdiği unutulmaz şarkılarla Yeşilçam’a ses katan Belkıs Özener. Diğer bir Onur Ödülü'nü ise duruşu ve filmleriyle

    Türk sinemasında kendine özgü bir yer edinen ve sinema yolculuğunda 40. yılını kutlayan usta yönetmen Mesut Uçakan’a verilecek.

    Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri:

    Uluslararası Uzun Metraj Yarışma Filmleri;

    “Sinema sanatının en seçkin örneklerine yer vermek her festivalin yapacağı şey, ancak Malatya Uluslararası Film Festivali olarak biz daha çok izleyiciyi hedefledik” diye sözlerine başlayan Program Direktörü Alin Taşçıyan, “Daha geniş bir kitleye hitap etmek istiyoruz, her kesimden insanın, filmleri aynı coşkuyla izleyecekleri bir program hazırlamaya özen gösterdik” dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top