Hesabım
    Pera Film’de Yeni Yılın İlk Konuğu Kediler!

    Pera Film bu yıl da hız kesmeden devam ediyor!

    Sinema severlerin uğrak noktası Pera Film, bu yıl da hız kesmiyor! Pera Müzesi’nin yeni yıl için düzenlediği ilk film programı, bilinen en merak uyandırıcı ve gizemli varlıklardan biri olan kedilere odaklanıyor.

    Pera Film’in, 10 Ocak-04 Şubat 2018 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşturduğu “Miyav! Dilini Kedi Mi Yuttu?” film programı, son dönemde beyazperdede yer alan kedi hikâyelerine ışık tutarken, dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsanelerine konu edilen bu şaşırtıcı hayvanlara bir selam niteliği taşıyor. “Miyav! Dilini Kedi Mi Yuttu?” film programı, Fransa’dan Türkiye’ye, Japonya’dan Amerika’ya anlatılan kedi hikâyelerine odaklanıyor.

    Program kapsamında dokuz film gösteriliyor: ikili bir hayat süren kedi Dino’nun hikâyesini anlatan animasyon Hırsız Kedi Paris’te, yaşamlarına yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışan bir çiftin, ölmeye yakın, hasta bir kediyi eve almaya karar vermesiyle gelişen Gelecek, kendini yalnız hissedenlere kedi kiralayan bir kadını konu edinen Kedi Kiralama Servisi, üç kuşağı bir araya getiren bir aile yemeğinin gergin atmosferini soluyan bir kediyi, yönetmen Ramon Zürcher gözüyle yansıtan Tuhaf Kedici, başrollerinde İstanbul sokaklarının sevimli sakinlerinin yer aldığı Kedi, Hollywoodlu bir köpek tımarcısının hayallerinin kadınıyla tanışmasını konu alan Kedilere Alerjisi Var, kedileri Moses ile mutlu bir yaşam süren bir çiftin giderek artan huzursuzluğunu konu edinen Tekir, Japonya’nın en sevilen iki kültür ikonunu, samurayları ve kedileri bir araya getiren Samuray Kedi ve hırsızlık yapan genç bir ninjanın olaya şahit olan bir kedi ile ilişkisini yansıtan Kedi Ninja, seyircilerin karşısına çıkacak.

    Pera Film’in “Miyav! Dilini Kedi Mi Yuttu?” programı, 12 Ocak – 04 Şubat 2018 tarihleri arasında izlenebilir. Biletler biletix’ten (www.biletix.com) temin edilebilir. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top