Hesabım
    Denis Villeneuve’ün “Dune” Uyarlaması En Az İki Film Olacak!

    Başarılı yönetmen Denis Villeneuve, gelecek projesi "Dune" hakkında açıklamalarda bulundu.

    Montreal’de düzenlenen ‘Rendez-Vous du Cinema Quebecois’ festivaline katılan, son yılların en başarılı yönetmenlerinden Denis Villeneuve, gelecek projesi “Dune” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memleketinde adeta bir kahraman gibi karşılanan Kanadalı yönetmen, kısa ama önemli açıklamasında şunları söyledi: “Dune’u tamamlamak muhtemelen iki yılımızı alacak. Amacımız, iki film yapmak, belki daha fazla.”

    Frank Herbert’ın bilim kurgu klasiği “Dune”u okuyanların bu açıklamayı dört gözle beklediğini söylemek yanlış olmaz herhalde. Kitapların epey uzun ve inanılmaz derecede yoğun olması, hikayenin bir filmde anlatılmasını güç kılıyor. 1984 yapımı David Lynch uyarlaması da bu açıdan oldukça eleştirilmişti. Filmi en az iki parçaya ayırmak, Villeneuve’ün filmden sahne çıkartmak zorunda olmamasını ve tasavvur ettiği parçaları filmlere özgürce yerleştirmesini sağlar.

    Yönetmen daha önce yaptığı bir açıklamada, son filmi “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı”nı iki parça halinde yayınlamayı düşündüğünü anlatmıştı. Başlarda yaklaşık dört saat uzunluğunda olan film, kurgudan geçtikten sonra 2 saat 45 dakika civarına kısaltılmıştı. “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı”, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 90. Akademi Ödülleri’nde iki Oscar ödülünün sahibi oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top