Hesabım
    Keira Knightley'li "Colette"ten Fragman Var!

    Keira Knightley başrollü edebiyat biyografisi "Colette"ten ilk fragman yayınlandı.

    Keira Knightley başrollü Colette filminden ilk fragman yayınlandı. 2 Oscar adaylığı bulunan başarılı oyuncu Keira Knightley, yeni filminde, erkek egemen edebiyat dünyasında sivrilmeyi başarmış sayılı kadınlardan olan Fransız oyun yazarı Sidonie-Gabrielle Colette'e hayat veriyor.

    Karizmatik Parisli yazar Henry Gauthier-Villars ile evlendikten sonra Sidonie-Gabrielle Colette, Fransa'nın kırsal kesimlerindeki hayatını, yaratıcı yeteneklerinin kıvılcımlandığı Paris şehrine taşınmak için terk eder. Willy mahlasıyla tanınan kocası, kendi isminde yayınlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Colette'i kullanmaya başlar. Çalışmaları büyük başarılar elde ettiğinde, Colette, kocasının ona dayattığı edebi ve mecazi sınırlardan kurtulmaya çalışmaya başlar. Artık kendi adına yazmanın ve yazdıklarını sahiplenerek topluma meydan okumanın zamanı gelmiştir...

    Toplumun dayattığı kısıtlamaları aşarak Nobel Ödülü adaylığı kazanan bir yazar olmayı başaran Colette, "Gigi", "Cicim", "Dişi Kedi", "Duygusal Sürgün" gibi kitaplarıyla yaşadığı toplumun sınırlarının ötesinde olduğunu kanıtlamıştı. Toplumun sivri bulduğu ve başını çevirmeyi tercih ettiği ilişkilerin derinliklerine inen ve empati dolu gözlemleri ile okurunu büyüleyen Colette, döneminde kadınların elde edemediği pek çok başarıya da ulaşmıştı. Colette, Belçika Kraliyet Akademisi'ne ve Fransız Goncourt Akademisi'ne üye seçilmiş, hatta Napoleon Bonaparte tarafından ihdas edilen ve Fransa'nın en eski ve saygın nişanı olan Legion d'Honneur nişanına layık görülmüştü.

    Eserlerinin izini beyaz perdede de sürebildiğimiz yazarın "Cicim" romanı Aşkım ismiyle beyaz perdeye uyarlanmış, "Gigi" romanı ise aynı isimle beyaz perdeye uyarlanarak En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 Oscar ödülüne layık görülmüştü.

    Biyografik filmin kadrosunda Dominic WestEleanor Tomlinson ve Fiona Shaw da yer alıyor. Yönetmenliğini "Still Alice" ile hatırlanan Wash Westmoreland'in üstlendiği biyografik film "Colette", Sundance Film Festivali'nde yaptığı prömiyerin ardından potansiyel Oscar adayı olarak görülmüştü. "Colette"'in ülkemizdeki vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top