Hesabım
    Keira Knightley'li "Colette" ile Edebiyat Tarihinin Bir Parçası Olun!

    Keira Knightley'li "Colette" filminden ilk Türkçe altyazılı fragman geldi.

    Keira Knightley başrollü Colette filminden ilk altyazılı fragman geldi. Fransız oyun yazarı Sidonie-Gabrielle Colette'i 2 Oscar adaylığı bulunan başarılı oyuncu Keira Knightley'nin canlandırdığı filmde, edebiyat tarihinin mihenk taşlarından biri olan sanatçı Colette'in hikayesi beyaz perdeye uyarlanıyor.

    Karizmatik Parisli yazar Henry Gauthier-Villars ile evlendikten sonra Sidonie-Gabrielle Colette, Fransa'nın kırsal kesimlerindeki hayatını, yaratıcı yeteneklerinin kıvılcımlandığı Paris şehrine taşınmak için terk eder. Willy mahlasıyla tanınan kocası, kendi isminde yayınlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Colette'i kullanmaya başlar. Çalışmaları büyük başarılar elde ettiğinde, Colette, kocasının ona dayattığı edebi ve mecazi sınırlardan kurtulmaya çalışmaya başlar. Artık kendi adına yazmanın ve yazdıklarını sahiplenerek topluma meydan okumanın zamanı gelmiştir...

    Biyografik filmin kadrosunda Dominic WestEleanor Tomlinson ve Fiona Shaw da yer alıyor. Yönetmenliğini "Still Alice" ile hatırlanan Wash Westmoreland'in üstlendiği biyografik film "Colette", Sundance Film Festivali'nde yaptığı prömiyerin ardından potansiyel Oscar adayı olarak görülmüştü.

    Toplumun dayattığı kısıtlamaları aşarak Nobel Ödülü adaylığı kazanan bir yazar olmayı başaran Colette, "Gigi", "Cicim", "Dişi Kedi", "Duygusal Sürgün" gibi kitaplarıyla yaşadığı toplumun sınırlarının ötesinde olduğunu kanıtlamıştı. Toplumun sivri bulduğu ve başını çevirmeyi tercih ettiği ilişkilerin derinliklerine inen ve empati dolu gözlemleri ile okurunu büyüleyen Colette, Belçika Kraliyet Akademisi'ne ve Fransız Goncourt Akademisi'ne üye seçilmiş, hatta Napoleon Bonaparte tarafından ihdas edilen ve Fransa'nın en eski ve saygın nişanı olan Legion d'Honneur nişanına layık görülmüştü. Eserlerinin izini beyaz perdede de sürebildiğimiz yazarın "Cicim" romanı Aşkım ismiyle beyaz perdeye uyarlanmış, "Gigi" romanı ise aynı isimle beyaz perdeye uyarlanarak En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 Oscar ödülüne layık görülmüştü.

    "Colette"'in ülkemizdeki vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top