Hesabım
    ABD Box Office Zirvesinde Köpek Balığı İstilası!

    ABD Box Office zirvesini "Meg: Derinlerdeki Dehşet" aldı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta yeni bir yapımın olurken, listede 3 yeni film kendine yer buldu.

    Bu haftanın gişe lideri vizyondaki ilk haftasını kutlayan sualtı aksiyonu Meg: Derinlerdeki Dehşet oldu. Tarih öncesinden kalma dev bir köpek balığını uçsuz bucaksız okyanuslara salan aksiyon filmi açılışını 45,4 milyon dolar ile yaptı. Listenin 2. filmi aksiyon devam halkası Mission: Impossible - Yansımalar oldu. Hollywood'un aslarından Tom Cruise'u bir kez daha ikonik ajan Ethan Hunt rolüne döndüren devam halkası 3. hafta sonu kapanışını 20 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Serinin klasikleşen karakterleri ile yeni yüzlerini harmanlayan devam filmi, 178 milyon dolarlık bütçesini çıkartmaktan yalnızca 16 milyon dolar uzakta... Listenin 3. sırasında vizyonun aksiyon dozu düşüyor ve iç ısıtan yapımlarından biri yer alıyor. Bir nesli etkileyen çizgi film Winnie the Pooh'tan ilham alan Christopher Robin, bu hafta listenin 3. sırasında yer alan film oldu. Ewan McGregor başrollü film 2. hafta sonu kapanışını 12,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi.

    Listede ilk 3 geride kalırken, aile filminden korku filmine geçiş yapıyoruz. Son 1 yıldır vizyon tarihi sürekli değişen ve seyircilerle buluşuğ buluşamayacağı muamma haline gelen korku filmi Slender Man Amerika gişelerinde açılışını yaptı. Teknolojinin imkanları ile yaratılan modern şehir efsanesinin beyaz perde macerası ilk haftasında 11,3 milyon dolar kazandı. Böylece film ilk haftasından 10 milyon dolarlık bütçesini aşmış oldu. Listenin tam ortasında da vizyonun taze yapımlarından biri yer buldu. Malcolm X”, “25. Saat” ve “İçerideki Adam” gibi filmlerle tanınan 2 Oscar adayı Spike Lee’nin yönetmen koltuğuna geçtiği Karanlıkla Karşı Karşıya, gişedeki açılışını 10,7 milyon dolar ile yaptı. Başrollerini Star Wars evreninin Kylo Ren’i Adam Driver ve “Ballers” dizisiyle tanıdığımız John David Washington'ın üstlendiği film, prömiyerini gerçekleştirdiği Cannes Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödülü ile dönmüştü. Listenin ilk yarısı geride kalırken, 6. sırada ise kadın komedisi Beni Satan Casus yer aldı. Kadınlardan oluşan Ghostbusters ve “Saturday Night Live”ın 2 Emmy ödüllü yıldızı Kate McKinnon ile “Siyah Kuğu” ile Altın Küre’ye aday gösterilen güzel oyuncu Mila Kunis'in başrollerini üstlendiği komedi filmi 2. hafta sonunda 6,6 milyon dolar kazandı. Listenin 7. sırasında da vizyonun renkli yapımlarından biri yer buldu. ABBA şarkılarından ilham alan devam halkası Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz dev kadrosuyla 4. hafta sonu kapanışında 5,8 milyon dolar kazandı.

    Listenin son 3'ünü açan film ise Adalet 2 oldu. Oscar ödüllü Denzel Washington'ı kariyerinin en sevilen rollerinden birine döndüren devam halkası 4. hafta sonunda 5,5 milyon dolar kazanarak 62 milyon dolarlık bütçesine karşılık 89,6 milyon dolar kazanmış oldu. Listenin 9. sıradaki filmi ise animasyon devam halkası Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili oldu. Drak ve sevimli canavar tayfasını tam kadro geri getiren animasyon macera 5. hafta sonu kapanışını 5,1 milyon dolar ile yaparak bu hafta itibariyle 80 milyon dolarlık bütçesine karşılık 146,8 milyon dolar kazandı. Listenin son sırasındaki yapım ise Marvel'ın son alametifarikası Ant-Man ve Wasp oldu. Cep boy süper kahramanlarımızı bir kez daha beyaz perdeye taşıyan devam halkası 6. hafta sonu kapanışını 4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top