Hesabım
    6. Engelsiz Filmler Festivali Başladı!

    6. Engelsiz Filmler Festivali bugün İstanbul'da başladı.

    6. Engelsiz Filmler Festivali start verdi. Festival altıncı yılında, Engelsiz Yarışma bölümünde yer alan “İşe Yarar Bir Şey” ve “Kelebekler” filmleri ile başladı. Gösterimler, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (SineBu) yoğun ilgiyle gerçekleşti.

    "İşe Yarar Bir Şey" filminin yönetmeni Pelin Esmer ile "Kelebekler" filminin yönetmeni Tolga Karaçelik ve başrol oyuncularından Tuğçe Altuğ, filmlerin gösterimlerinin ardından İstanbullu seyircilerle bir araya geldiler. 

    Engelsiz Filmler Festivali’nin ilk yılına “Gözetleme Kulesi” filmiyle katılan Esmer, Festival’in halen devam ediyor olmasının kendisi için büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Söyleşinin devamında İşe Yarar Bir Şey’in dünyada ve Türkiye’deki festival yolculuğunu anlatan yönetmen, bu yolculukta bambaşka insanlarla tanıştığını, her yerde farklı dokunmalar olduğunu, bunun da kendisini sinema yapmaya devam etmeye ittiğini söyledi. Esmer, "Sinemanın interaktif bir şey olduğunu düşünüyorum, kendiniz açısından istediğiniz gibi yönlendirmenizi istiyorum. Yolculuklarda hayatımıza dokunan, bir daha görmeyeceğimiz karakterler beni heyecanlandırıyor." dedi.

    Oyuncu Tuğçe Altuğ ise soru-cevap bölümüne geç kaldığı için işaret diliyle "Geç kaldığım için özür dilerim" diyerek seyircilerle selamlaştı. "Kelebekler"in çıkış sürecini anlatan Karaçelik, filmi 2012 yılında amcasını kaybettikten sonra oluşturmaya başladığını ifade etti. Aynı zamanda bir şair olan amcasının kendisini edebiyatla tanıştırdığını ve hayatında hep çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Karaçelik, “Bana iyi gelsin diye yazdım, üç kardeşin filmi oldu. Filmin ilk versiyonundan insanlara da iyi gelen kısmı kaldı.” dedi.  Karaçelik, bazı sahnelerde müzikten yola çıktığını, sahnelerin müziğin üzerine kurgulandığını dile getirdi. Karaçelik kendisinin oynadığı sahnenin çekimlerinde, yönetmen koltuğuna da filmin başrol oyuncularından Bartu Küçükçağlayan’ın oturduğunu söyledi.

    Festival, 8-10 Ekim tarihleri arasındaİstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu), 12 - 14 Ekimtarihleri arasında Eskişehir’deTaşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), 17 - 21 Ekimtarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top