Hesabım
    Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin Onur Ödülü Sahipleri Belli Oldu!

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin Onur Ödülleri kimlerin olacak?

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali Onur Ödülü sahipleri belli oldu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek festival, bu yıl 2 usta ismi Onur Ödülü ile ödüllendiriyor.

    16 – 24 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Onur Ödülleri bu yıl; 1975 yılından itibaren Yeşilçam’ın güzel gözlü, hüzünlü bakışlı, masum kızı olarak sinema yolculuğunu sürdüren oyuncu Itır Esen ile oyuncu 1983 yılına dek ilgilendiği ve çalıştığı asıl alan tiyatro iken Atıf Yılmaz ile tanışıklığı ile beyaz perdeye adımını atan Macit Koper’e verilecek. Usta sanatçılara ödülleri festivalin açılış töreninde verilecek.

    Festival, sinema tarihinin klasik başyapıtlarını, dünyanın önde gelen festivallerinde gösterilmiş ve ödüle layık görülmüş yılın en başarılı filmlerini sinemaseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali bu yıl da Eskişehir'de sinema rüzgarları estirecek.

    20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin Emek ödülleri sahipleri ise 1963-1994 yılları arasında 100’e yakın film yöneten yönetmen Yılmaz Atadeniz,  Selvi Boylum Al Yazmalım ile Hayallerim, Aşkım ve Sen filmleriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü iki kez kazanan görüntü yönetmeni Çetin Tunca ile 1985 yılından itibaren Sezen AksuTürkân Şoray gibi birçok ünlünün, sahne ve sinema makyajlarını yapan makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top