Hesabım
    Eskişehir Film Festivali Başkanı Serhat Sırrı Serter Sorularımızı Yanıtladı

    Bu yıl Eskişehir Film Festivali'nde izleyicileri neler bekliyor?

    Bu yıl 16-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin Başkanı Serhat Sırrı Serter sorularımızı yanıtladı.

    • Önceki yıllarda Mayıs ayında düzenlenen Eskişehir Film Festivali’nin tarihlerinin değiştirilmesi ve araya uzun bir zaman diliminin girmesi sizce festival üzerinde bir etki yaratacak mı?

    Serhat Sırrı Serter: Eskişehir Uluslararası Film Festivali belli bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen bir festival. Tarih değişse bile bu izler kitlesinin festivale her zamanki ilgiyi göstereceğini düşünüyoruz. Yani özellikle olumsuz anlamda bir etkilenme olmayacaktır.

    • Festivalin geçmişine baktığınızda festivalin ilk hali olan Eskişehir Sinema Günleri’nden şu an düzenlenen Eskişehir Uluslararası Film Festivali’ne uzun bir yol kat edildi. Siz bu gelişimi nasıl görüyorsunuz?

    Serhat Sırrı Serter: Eskişehir Uluslararası Film Festivalini özel kılan niteliklerinden biri de uluslararası uzun metraj bir film festivali olarak yalnızca akademisyenler ve öğrencilerden oluşan bir ekip tarafından düzenleniyor olması. Bu anlamda hakikaten özel bir festival. 1998'de küçük çaplı bir sinema günleri etkinliği olarak başlayıp, sonra ulusal ardından da uluslararası bir festivale evrilmek, tamamen gönüllük esasına dayalı bir başarı. Festivalin şu an geldiği nokta bizi daha iyisini yapma konusunda motive ediyor. Festivalin ilerleyişine baktığınızda da bu motivasyonu sezebilirsiniz.

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top