Hesabım
    Marvel Çizgi Romanlarının Yaratıcısı Stan Lee Hayatını Kaybetti!

    Sevilen Marvel filmlerinin arkasındaki isim Stan Lee aramızdan ayrıldı.

    Marvel’ın hafızalara kazınan çizgi romanlarına imza atan, sevilen süper kahramanları okurlarla buluşturan ve izlediğimiz her Marvel filminde ne zaman göreceğimizi merakla beklediğimiz yazar, editör ve yayıncı Stan Lee hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen usta isim 95 yaşında aramızdan ayrıldı.

    28 Aralık 1922 tarihinde dünyaya gelen Stan Lee henüz 19 yaşındayken editör olarak çizgi roman sektörüne adım attı. Genç yazar DC’nin Justice League atağına karşılık olarak 1961 yılında arkadaşı Jack Kirby ile birlikte Fantastik Dörtlü’yü çizgi roman sektörüne kazandırdı. Hulk, Örümcek-Adam, Doktor Strange, Daredevil ve X-Men çizgi romanları da çok geçmeden onu takip etti. İkili 1963 yılında ise Avengers çizgi romanını yayınlandı. Sevilen isim kariyeri boyunca Black Panther, Thor, Iron Man, Ant-Man, Silver Surfer ve daha birçok unutulmaz karakteri çizgi roman sayfaları aracılığıyla okurlarla tanıştırdı.

    2000 yapımı “X-Men” filminden bu yana neredeyse tüm Marvel yapımlarında ufak bir rolle karşımıza çıkan Lee son olarak “Venom: Zehirli Öfke”de göründü. Aktörün boy gösterdiği yapımlar arasında 2002-2007 yılları arasında izlediğimiz “Örümcek-Adam” üçlemesi, “Fantastik Dörtlü”, “Thor: Karanlık Dünya”, “Deadpool”, “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı”, “İnanılmaz Örümcek Adam” ve “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” gibi filmler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top