Hesabım
    2019 Palm Springs Film Festivali’nin Vanguard Ödülü’nü “Yeşil Rehber” Alacak!

    Ödüle doymayan "Yeşil Rehber" Palm Springs Film Festivali'ni de es geçmiyor.

    Prömiyerini gerçekleştirdiği Toronto Uluslararası Film Festivali’nden büyük ödülle ayrılan drama ve komedi filmi “Yeşil Rehber” bir ödül de Palm Springs Film Festivali’nden alacak. Festivalin önceki yıllarda “Aşıklar Şehri” ve “Suyun Sesi” gibi filmlere verdiği Vanguard Ödülü’nün bu yılki sahibi “Yeşil Rehber” olacak. Filmin oyuncularını ve yönetmenini onurlandıran ödül film ekibine festivalin açılış günü olan 3 Ocak 2019 tarihinde takdim edilecek.

    Yüzüklerin Efendisi” serisinin yıldızı, “Şark Vaatleri” ve “Kaptan Fantastik” filmleriyle Oscar’a aday gösterilen Viggo Mortensen ve geçen sene “Ay Işığı” ile Oscar kazanan Mahershala Ali’nin başrollerini paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Linda CardelliniDon StarkP.J. ByrneBrian StepanekSebastian Maniscalco ve Iqbal Theba gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise kardeşi Bobby ile çektikleri “Salak ile Avanak”, “Ah Mary Vah Mary” ve “Ben Kendim ve Sevgilim” gibi filmlerle tanınan Peter Farrelly üstleniyor.

    Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “Yeşil Rehber” isimli kılavuzdan yardım alır. Dr. Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla ve tehlikeyle olduğu kadar beklenmedik nezaket ve iyilikle de karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak ve kendilerini geliştirmek zorundadır.

    “Yeşil Rehber” 30 Kasım’da sinemalarımıza konuk olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top