Hesabım
    24. Gezici Festival'de 6 Aralık Programı!

    24. Gezici Festival'de 6 Aralık'ta neler var?

    24. Gezici Festival tam gaz sürüyor! Festival, ünlü yönetmenlerin ve eleştirmenlerin seçtiği yapımlardan sinema tarihinin değeri sonradan anlaşılan başyapıtlarına, ödüllü kısa filmlerden deneysel belgesellere uzanan seçkisiyle sinemaseverlere unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Festivalin günlük programlarına her gün favori sinema siteniz beyazperde.com'dan ulaşabilirsiniz!

    Bakalım bugünün programında neler var?

    6 Aralık Perşembe günü programı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 10:30 itibari ile başlıyor. Ücretsiz olan gösterimler, "Çocuk Filmleri: Hollanda" ile start veriyor. Bugün Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başka bir gösterim yer almıyor.

    Büyülü Fener Kızılay sinemasında gösterimler 12:00'de başlıyor. Bu seansta Türkiye Sineması bölümünde yer alan Sibel filmi seyircilerle buluşacak. Film, Adana Film Festivali'nden En İyi Film ve başrolü Damla Sönmez ile En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmıştı. Dünya prömiyerini yaptığı Locarno Film Festivali’nden üç ödülle dönen Sibel, Kuşköy’de yaşayan ve ıslık diliyle konuşan 25 yaşındaki Sibel’in öyküsünü anlatıyor. 14:00 seansında Ukrayna'nın bu yıl Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülü aday adayı olarak göndereceği Donbass seyircilerin karşısına çıkacak. 16:30 seansında ise Belçika'nın Oscar aday adayı Kız filmi yer alıyor. Balerin olmak isteyen on beş yaşındaki Lara’nın öyküsünü anlatan "Kız", Avrupa sinemasının en prestijli ödülüne En İyi Film, Keşif Ödülü – FIPRESCI ve En İyi Erkek Oyuncu (Victor Polster) dallarında aday... Seçki 18:30'da iki jenerasyon arasında bağ kurmaya çalışan belgesel Uzak Evren ile devam ediyor. Gösterim, yapımcı Deniz Buga'nın katılımıyla gerçekleşecek. Seçkiyi sonlandıran ise 21:00 seansında seyircilerle buluşacak olan, Güney Kore yapımı Şüphe filmi olacak. Cannes’dan FIPRESCI ödülüyle dönen "Şüphe", Bağımsız Ruh Ödülleri’ne En İyi Uluslararası Film dalında aday gösterildi. 

    Gezici Festival, 30 Kasım-6 Aralık’taki ilk durağı Ankara’nın ardından, 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’u, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek. Ankara’da festival gösterimleri Büyülü Fener Kızılay ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Biletler, Büyülü Fener Sinemaları gişelerinden ve biletinial.com sitesinden satın alınabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top