Beyazperdem
Damla Sönmez
facebookTweet
Görev Oyuncu
Uyruk Türk
Doğum tarihi 3 Mayıs 1987 (İstanbul)
Yaş 31
13
yıllık kariyer
18
film ve dizi

Biyografi

Damla Sönmez, 3 Mayıs 1987 doğumlu , Türk oyuncu. 2009 yılında Bornova Bornova filmiyle 46. Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.St. Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra Fransa'da Paris Sorbonne Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi alan oyuncu , Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman 1 yıl piyano dalında öğrenim gördü. Ardından Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne devam eden ödüllü oyuncu 2014 yılında “Güllerin Savaşı” adlı dizide Canan Ergüder ve Barış Kılıç ile başrolü üstlendi..

Filmografi

Sibel
Sibel
3 Ocak 2019
Ayla
Ayla
27 Ekim 2017
Taksim Hold'em
Taksim Hold'em
27 Nisan 2018
Deniz Seviyesi
Deniz Seviyesi
7 Kasım 2014
Kurtuluş Son Durak
Kurtuluş Son Durak
6 Ocak 2012
Uzun Hikaye
Uzun Hikaye
12 Ekim 2012
Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

Fotoğraflar

8 Fotoğraf

Haber

“Yılın Performansı Ödülleri” Damla Sönmez ve Kemal Burak Alper'e!
HABERLER - Festival ve Ödüller
5 Kasım 2018 Pazartesi
'Masum Değiliz' Çok Yakında Atv’de Başlıyor
HABERLER - TV Kanalları
22 Ocak 2018 Pazartesi
"Dizi Atv’de İzlenir" sloganıyla yola devam eden atv, yeni dizisinin detaylarını duyurdu
Yerli Dizi Dünyasında Neler Oluyor?
HABERLER - Gündemdeki Diziler
9 Aralık 2016 Cuma
İşte son gelişmeler…
14 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top