Hesabım
    Dario Argento'ya Göre Yeni "Suspiria", Orijinal Filmin Ruhuna İhanet!

    Dario Argento, yönetmeni olduğu Suspiria filminin yeniden çekimi hakkında yorumlarda bulundu.

    Korku gerilim filmlerinin usta ismi Dario Argento'nun unutulmaz filmi Suspiria yeniden uyarlanarak geçtiğimiz yıl sinemalardaki izleyicileriyle buluşmuştu. Filmi yeniden uyarlayan isim ise Call Me By Your NameBenim Adım Aşk gibi filmleriyle tanıdığımız İtalyan yönetmen Luca Guadagnino'ydu. Ancak Dario Argento, yeniden uyarlanan filmiyle ilgili bu kadar süredir herhangi bir yorumda bulunmamıştı. Şimdi ise usta yönetmen bir radyo programına konuşarak düşüncelerini belirtti.

    Inferno, PhenomenaDeep Red gibi filmleriyle korku sinemasında ustalaşan yönetmen Dario Argento, katıldığı İtalyan bir radyo programında Luca Guadagnino'nun Suspiria uyarlaması hakkında düşüncelerini anlattı. Argento, Suspiria yeniden uyarlamasıyla ilgili olarak "Bu proje beni hiç heyecanlandırmadı. Hatta ilk filmin ruhuna bir ihanetti. Hiç korku yok, hiç müzik yok. Film beni hiç tatmin etmedi." sözlerini sarf etmekten çekinmedi. 

    Yeniden uyarlama film, 1977 yılının Berlin'inde geçiyor. Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Tam Susie'nin geldiği sıralarda, okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Okulun devrimci sanat yönetmeni olan Madame Blanc'ın rehberliğinde Susie olağanüstü bir ilerleme kaydederken, kendine Sara isimli bir arkadaş da edinir. Zaman içerisinde iki arkadaş bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlar.

    Suspiria'nın 1977 yapımı orijinal filminin oyuncu kadrosunda Azınlık Raporu, Shock Threatment, Cennetteki Hayalet gibi filmlerden tanıdığımız oyuncu Jessica Harper'ın yanı sıra Stefania CasiniFlavio BucciMiguel Bosé gibi isimler yer alıyordu. 2018 yapımı yeniden uyarlamasında ise “Fifty Shades” serisi ve Black MassEl Royale'de Zor Zamanlar gibi filmlerden tanıdığımız Dakota Johnson; Doctor Strange, Kar Küreyici, Kevin Hakkında Konuşmalıyız gibi filmleriyle kendini kanıtlayan Oscar ödüllü usta aktris Tilda Swinton; Kanıma Gir, Kick Ass, HugoThe 5th Wave gibi filmlerinden tanıdığımız genç yıldız Chloë Grace Moretz; A Cure For Wellness, The Survivalist, Everest gibi filmlerde izleme fırsatı yakaladığımız Mia Goth'un yanı sıra orijinal filmin yıldızı Jessica Harper ile Sylvie Testud gibi isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top