Hesabım
    Cannes Jüri Başkanı Alejandro Iñárritu Oldu!

    Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını kimin üstleneceği belli oldu.

    Bu yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek olan Cannes Film Festivali ile ilgili yeni bir detay paylaşıldı. Jüri başkanlığını kimin üstleneceği merak edilirken, Alejandro Iñárritu'nun bu görevi üstleneceği resmi olarak duyuruldu.

    Oscar ödüllü filmleri The Revenant ve Birdman'in yanı sıra Biutiful, Babil, Paramparça Aşklar Köpekler, Mother and Child, 21 Gram gibi filmleriyle tanınan başarılı yönetmen Alejandro Iñárritu, Cannes Film Festivali'nin bu yılki jüri başkanlığını üstlenecek. Böylece ilk kez Cannes'da görev üstlenen ilk Meksikalı sinemacı olarak tarihe geçecek olan yönetmen Iñárritu, son olarak The Revenant ile yaptığı Oscar yolculuğunun ardından, Carne y Arena isimli sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak yaptığı kısa filmiyle gündeme gelmişti. Iñárritu, Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığına getirilmesinin ardından açıklamasında "Kariyerimin başından beri Cannes Film Festivali benim için önemliydi. Bu yıl jüri başkanı olarak festivale dönüş yapacağımdan ötürü gururlu ve heyecanlıyım." sözlerini sarf etti. Ayrıca Iñárritu sözlerine şu şekilde devam etti: "Sinema gezegenimizin damarları, bu festival ise gezegenin kalbidir. Tüm dünyadan sinemacıların yaptığı muhteşem işlere jüri olarak tanık olma ayrıcalığına sahibiz. Bu görev, tutku, zevk ve sorumluluk ile gerçekleştireceğimiz bir sorumluluktur."

    Cannes Film Festivali'nin başkanı olan Pierre Lescure ve sanat direktörü Thierry Frémaux, Iñárritu'yu takdim ederken "Yalnızca sürprizlerle dolu cesur bir sinemacı değil, aynı zamanda zamanının sanatçılarından biri." sözleri sarf edildi. Iñárritu Akademi tarafından, yalnızca Milan, Lost Angeles, Mexico City ve Washington'da gösterilen Carne y Arena kısa filmiyle Özel Başarı Ödülü, The Revenant ile En İyi Yönetmen, Birdman filmiyle En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ödüllerine layık görülmüş, Cannes Film Festivali'nde ise Babil filmiyle ve Ameros Perros filmiyle ödülün sahibi olmuştu.

    Bu yıl Cannes Film Festivali 13 Mayıs - 25 Mayıs 2019 tarihlerinde izleyicileriyle ve tüm dünyayla buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top