Hesabım
    Netflix, Eleştirilen "Bird Box" Sahnelerini Filmden Çıkardı

    Bird Box filminde kullanılan gerçek görüntüler filmden çıkarıldı.

    Aralık ayı içerisinde Netflix'teki izleyicileriyle buluşan korku gerilim türündeki Bird Box filmi birden fazla olayla gündeme gelmişti. Bunlardan biri, dünya üzerinde bir challenge akımı yaratması ve insanların bu challenge ile hayatlarını tehlikeye atmalarıydı. İkinci konu ise, filmde geçen ve gerçekten yaşanmış bir olaydan alınan bir sahneydi. Bu sahne tüm eleştirilerin ardından aylar sonra filmden çıkarıldı.

    Başarılı oyuncu Sandra Bullock'un başrolünde yer aldığı aynı zamanda oyuncu kadrosunda Sarah Paulson, Trevante RhodesJohn Malkovich gibi isimlerin yer aldığı ve Netflix'in beğenilen korku gerilim filmlerinden biri olan Bird Box, dünya çapında başarı yakalamıştı. Ancak filmde yer alan ve gerçek bir kazadan alınan görüntüler izleyenlerin gözünden kaçmadı. Bu görüntüler filmdeki bir sahne sırasında televizyonda gösteriliyordu. Haberlerde yer alan patlama görüntüsü 2013 yılında Kanada'nın Quebec bölgesinde yaşanan ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği bir tren kazasına aitti. Bu görüntülerin nereye ait olduğunu farkeden izleyiciler ise Netflix'e ve Bird Box'a tepki gösterdi. Filmin yayınlanmasından aylar sonra, Netflix ve filmin yapımcıları ortak bir karar alarak tren kazasının filmden kaldırılmasına ve yerine başka bir görüntünün yerleştirilmesine karar verdiklerini açıkladı. Netflix açıklamasında "Lac-Megantic topluluğuna verdiğimiz acı için çok üzgünüz." sözlerine yer verdi. Quebec Kültür Bakanı ise bu konu hakkında şu sözleri ifade etti: "Bu hareketin olayın kurbanlarına ve Lac-Megantic topluluğuna saygı duruşu olması için gösterilmesi bekleniyordu. Birlik olursak ve güçlerimizi birleştirirsek her şey mümkün." Ayrıca Kanada parlementosu da bu konuda tepkisini göstermiş ve topluluğa tazminat ödenmesi gerektiğini söylemişti. Bunun ardından Netflix, Kanada Kültür Bakanlığına bir mektup göndermiş ve özür dilediğini ifade etmişti, ancak görüntüleri kaldırmak gibi bir planlarının olmadığını dile getirmişti.

    Ayrıca aynı kaza görüntülerinin başka bir Netflix yapımı olan Travelers dizisinde de kullanıldığı bilinenler arasında yer alıyor. İki yapıma da aynı şirket tarafından bu görüntülerin verildiği söyleniyor. Olayın hemen ardından Travelers'dan görüntüler kaldırılmış, ancak Bird Box'tan kaldırılmamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top