Hesabım
    Amazon, Woody Allen'a Yeniden Dava Açıyor!

    Amazon ve Woody Allen arasındaki yasal çatışma devam ediyor.

    Son Woody Allen filmlerinin dağıtımcılığını üstlenen Amazon, daha önce Woody Allen tarafından dava edilmişti. Şimdilerde Amazon, avukatları aracılığıyla bu davaya karşılık vermek istediğini resmi olarak duyurdu. Bu yeni davanın amacının ise Woody Allen'ın iddialarından bazılarını çürütebilmek olduğu belirtildi.

    Geçtiğimiz yıllarda Woody Allen ve Amazon'un ortak olarak dört filme imza atmak üzere anlaşma sağladıkları biliniyordu. Ancak Amazon "Me Too" hareketi nedeniyle Woody Allen ile yaptıkları anlaşmayı bozmuştu. Dört Woody Allen filmi için yapılan anlaşmanın bozulması üzerine Allen, Amazon'a 68 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Bu miktarın nedeni ise Amazon'un Allen'a filmleri için 68 milyon dolar kazanma garantisi vermesiydi. Şimdi ise Amazon, Allen'a karşılık verme kararı aldı. Söylenilenlere göre Amazon, yönetmenin sekiz iddiasından dördünü çürütmeyi hedefliyor.

    Başrollerinde Elle Fanning ve Timothee Chalamet'in yer aldığı ve Amazon ile yapılan anlaşmanın içeriğinde yer alan A Rainy Day In New York, bilindiği kadarıyla çekimlerini 2018 yılı içerisinde bitirilmişti. Ancak bunun ardından Woody Allen'ın üvey kızıyla evlenmesi ve Mia Farrow ile evlat edindiği Dylan Farrow'u taciz etmesinin ortaya çıkması nedeniyle Allen, "Me Too" hareketinin eleştiri noktalarından biri haline gelmişti. Ayrıca aynı dönemde Harvey Weinstein tarafından taciz edilen kadınların konuşmasıyla Weinstein şirketi de iflas etmişti. Allen, hakkındaki suçlamaları 'asılsız iddia' olarak nitelendirmiş, ancak Amazon bu iddialar karşısında tepkisiz kalmamıştı. Amazon öncelikle geri kalan üç filmin yapımcılığından çekildi. Amazon'un avukatı bu konu hakkında açıklama yaparken Allen'ın davranışlarının sonuçlarını kabul etmekte başarısız olduğunu belirtmişti. Ayrıca yazılı olan sözlerine şu şekilde devam etti: "Amazon haklı olarak Woody Allen ile olan ilişkisine son verdi ve davacılar aradıkları rahatlamayı bu işin sonunda bulamayacaklar."

    Geçtiğimiz aylarda Woody Allen'ın başka bir film projesi için İspanya'nın en iyi yapım şirketlerinden biri olan Mediapro ile anlaşma yaptığı bilinenler arasında bulunuyor. Ancak bu filmin adı da dahil olmak üzere hakkındaki ayrıntılar henüz paylaşılmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top