Beyazperdem
    Woody Allen
    facebookTweet
    Görev Senarist, Yönetmen, Oyuncu Daha fazlası
    Gerçek adı:

    Allen Stewart Konigsberg

    Uyruk Amerikalı
    Doğum tarihi 1 Aralık 1935 (New York, ABD)
    Yaş 83
    50
    yıllık kariyer
    59
    film ve dizi

    Biyografi

    Gerçek adı Allen Stewart Konigsberg olan Woody Allen, 1 Aralık 1935 yılında Brooklyn'de doğdu. Yedi-sekiz yaşlarındayken film çekmeye merak saldı. Okumayı sökmediği yıllarda filmler için hikâyeler yaratıyordu. Brooklyn'deki Midwood Lisesi'ni bitirdi, üniversite eğitimini ise tamamlamadı. 15 yaşında bir karar aldı ve adını Woody Allen olarak değiştirdi. 16 yaşında radyo ve televizyon programlarına espriler yazmaya başladı. 1961 - 1964 arasında stand-up komedi yaptı. Bu dönemdeki şovları bir yapımcının dikkatini çekti. Böylece bir sinema filmi için senaryo yazma teklifi aldı. 1973'te Sleeper 'ı, 1977'de kariyerinin en önemli filmi olarak anılacak olan Annie Hall 'u çekti.Son 10 yılda Crimes and Misdemeanors, Bullets Over Broadway ve Deconstructing Harry gibi filmleri çekti.

    Filmografi

    Dönme Dolap
    Dönme Dolap
    21 Aralık 2017
    Café Society
    Café Society
    12 Ağustos 2016
    Mantıksız Adam
    Mantıksız Adam
    9 Ekim 2015
    Sihirli Ay Işığı
    Sihirli Ay Işığı
    10 Ekim 2014
    Blue Jasmine
    Blue Jasmine
    27 Eylül 2013
    Kiralık Aşık
    Kiralık Aşık
    18 Nisan 2014
    Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

    Bonus videolar

    Interview 1 - English 7:40
    327 gösterim

    Fotoğraflar

    157 Fotoğraf

    Haber

    Woody Allen: "Asla Emekli Olmayacağım"
    HABERLER - Sanatçılar
    10 Temmuz 2019 Çarşamba
    Amazon, Woody Allen'a Yeniden Dava Açıyor!
    HABERLER - Sektörden
    4 Nisan 2019 Perşembe
    Amazon ve Woody Allen arasındaki yasal çatışma devam ediyor.
    Woody Allen, Gelecek Filmi İçin Anlaşma Sağladı!
    HABERLER - Sanatçılar
    22 Şubat 2019 Cuma
    Woody Allen gelecek projesi için İspanya'nın en iyi film şirketi ile anlaştı.
    47 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top