Hesabım
    Clint Eastwood "The Ballad of Richard Jewell" Filmini Geliştiriyor

    Clint Eastwood'un yeni projesi belli oldu.

    Usta oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood'un, yeni bir film projesi üzerinde çalıştığı resmi olarak duyuruldu. 20th Century Fox ve Disney ortak yapımı olması beklenen filmin adı The Ballad of Richard Jewell olarak biliniyor. Biyografi türündeki film, şimdilik Ezra Edelman'ın yönetmenliğinde gibi görünüyor. Ancak Clint Eastwood'un geliştirdiği filme göre yeniden anlaşma sağlanması planlanıyor.

    Biyografi türünde olması beklenen The Ballad of Richard Jewell filmi bombalanan Olympic Park'ı hikayesinin odağına alıyor. 1996 yılında yaşanan olayda suçlu olması kuvvetle muhtemel görülen isim Richard Jewell olmuştu. Jewell, bilindiği üzere bir güvenlik görevlisiydi. Ancak bu olayın ardından hayatı tepetaklak olan adam, olaydan birkaç ay sonra suçsuz bulunmuştu. Jewell, suçsuz olmasına rağmen suçlandığı bu olayın ardından Amerikan kahramanı kimliğini ve kaybettiği sağlığını asla geri kazanamadı. Jewell, bilindiği üzere 2007 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. 

    2014 yılından itibaren geliştirilmeye çalışılan projenin, O.J. Made In America belgeselinin yönetmenliğini üstlenen Ezra Edelman'ın ilk uzun metrajlı filmi olması bekleniyordu. Ancak şimdi Clint Eastwood'un ellerine geçen The Ballad of Richard Jewell'ın yeni bir oyuncu kadrosuyla beyaz perdeye aktarılması beklenenler arasında yer alıyor. Film için anlaşma sağlanan ilk isimler arasında Richard Jewell'ı canlandıracak olan ve Maniac,  21 Jump Street gibi yapımlardan tanıdığımız Hollywood'un sevilen komedyenlerinden Jonah Hill; Jewell'ın avukatı rolünde izleyeceğimiz söylenen Leonardo DiCaprio ve Meryl Streep gibi isimler yer alıyordu. Ancak şimdi Clint Eastwood'un kendi oyuncu kadrosunu yaratacağı söylentileri yayılıyor. Ayrıca söylenenlere göre Clint Eastwood bu projeye çok önce dahil olmak için çabalamıştı. 2016 yılında Tom Hanks ile birlikte yaptığı Sully filminin çekimlerinden önce The Ballad of Richard Jewell filmi Eastwood'un gündeminde yer alıyordu. The Ballad of Richard Jewell filminin yapımcılığını DiCaprio'nun iş ortaklarından olan Jennifer Davisson Killoran ve Kevin Misher'ın üstlenmesi bekleniyor. Ayrıca, eğer bir değişikliğe gidilmezse filmin senarist koltuğunda hala Açlık Oyunları, Asılsız Haber, Captain Phillips, Overlord gibi yapımlardan tanınan Billy Ray'in oturması planlanıyor.

    The Ballad of Richard Jewell filminin prodüksiyonuna önümüzdeki yaz aylarında başlanması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top