Hesabım
    James Wan, Stephen King'in "Salem's Lot" Kitabını Uyarlayacak

    James Wan, Salem's Lot'un yapımcılığını üstlenecek.

    The Conjuring ve Aquaman filmleriyle başarısını kanıtlayan yönetmen James Wan yeni bir projeye adımını attı. Wan'ın, Stephen King'in ünlü korku eserlerinden biri olan "Salem's Lot" kitap uyarlamasının yapımcılığını üstleneceği resmi olarak duyuruldu.

    Başarılı yönetmen James Wan'ın kurucusu olduğu Atomic Monster prodüksiyon şirketi yeni bir projeye imza atmak için hazırlıklara başladı. Wan, Stephen King'in Salem's Lot isimli korku eserinin beyaz perde uyarlamasının yapımcılığını üstlenecek. Bilindiği üzere Stephen King'in Salem's Lot eseri daha önce de uyarlanmıştı. Ancak bir televizyon filmine uyarlanan ve bölümler halinde yayınlanan bu korku romanı, mitolojik varlıklar olan vampirleri konu ediniyor. 1979 yılında televizyona aktarılan kitabın konusu ise şöyleydi: Başarılı bir yazar olan Benjamin Mears, yeni bir kitabın üzerinde çalışıyordur. Bu kitap ise Marsten Malikanesi ile ilgili olacaktır. Benjamin, bu evin şeytani bir ev olduğunu düşünüyordur. Bilindiği üzere de malikane, birçok kötü olayı bünyesinde barındırıyordur. Benjamin de 10 yaşındayken o evde hayalete benzer bir yaratık gördüğünden son derece emindir. Yazar, evin birer gezgin olan antikacı ve partnerine kiralandığını öğrenir. Kasabanın tamamen vampirler tarafından işgal edildiğini fark eden Benjamin, kasaba halkına ulaşarak gizemli sırları çözmeye çalışacaktır... 1979 yapımı Salem's Lot filminde Ben Mears rolüne David Soul hayat veriyordu. Ancak yeni uyarlama filmin oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı bilinmiyor. Filmin bir diğer uyarlaması da 2004 yılında Rob Lowe'un başrolünde yer aldığı iki bölümlük bir diziden oluşuyor. Bu yapımda Donald Sutherland gibi isimler de yer alıyor.

    Stephen King'in birçok romanı ve öyküsü beyaz perdeye aktarılmıştı. Bunlar arasında en bilinenleri Stanley Kubrick'in yönetmenliğini yaptığı The Shining, henüz vizyona giren Hayvan Mezarlığı, Netflix'te izleyicileriyle buluşan Oyun, Oscar ödüllü Shawshank Redemption, dram filmi Stand By Me, ikinci filmi için hazırlıklarının sürdüğü ITÖldüren SisÖlüm Kitabı, The Shining'in devam filmi Doctor Sleep, Hulu'da gösterime sunulan Castle Rock gibi yapımlar yer alıyordu...

    Salem's Lot filminin prodüksiyonuna ne zaman başlanacağı henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top