Hesabım
    Ayvalık Film Festivali Ne Zaman Başlıyor?

    Ayvalık Film Festivali'nin düzenleneceği tarih belli oldu.

    Geçtiğimiz yıl ilk kez Ayvalık'taki sinemaseverlerle Başka Sinema aracılığıyla buluşan Ayvalık Film Festivali'nin bu yıl düzenleneceği tarihler resmi olarak duyuruldu. Kariyo & Ababay Vakfı sponsorluğunda düzenlenen Ayvalık Film Festivali bu yıl 4 Ekim tarihinde sinemaseverlerle buluşacak.

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 4 Ekim'de izleyici karşısına çıkıyor. Açılış filmi olarak ise Cannes Film Festivali'nin yarışma kategorisinde yer alan Pedro Almodovar filmi Dolor Y Gloria seçildi. Bilindiği üzere Acı ve Zafer filminde başrol oyuncusu olan Antonio Banderas, Cannes'da En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmuştu. Atölyeler, söyleşiler, paneller ve film gösterimlerinin yer alacağı Ayvalık Film Festivali beş gün boyunca devam edecek.

    Kariyo & Ababay Vakfı tarafından desteklenen Ayvalık Film Festivali'nin destekçileri arasında bu kez Kendine Has da bulunuyor. Ayrıca Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı da geçtiğimiz yıl olduğu gibi festivale katkılarını sunmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen festival, yaklaşık olarak 5500 sinemaseveri ağırlamıştı. Festival konukları arasında Damla Sönmez, Hazal Kaya, Hazar Ergüçlü, Taner Birsel, Rıza Akın, Elit İşcan, Ceyda Düvenci, Tayfun Pirselimoğlu, Emin Alper, Onur Ünlü, Mahmut Fazıl Coşkun, Banu Sıvacı, Gürcan Keltek, Burak Çevik, Çağla Zencirci, Murat Düzgünoğlu, Thomas Balkenhol, Rudiger Süchsland ve Andreas Sinanos gibi isimler de bulunuyordu.

    Ayvalık Film Festivali açılışında, geçtiğimiz yıl Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı filmine verilen KAV Yılın Yönetmeni Ödülü, bu yıl da başka bir yönetmene sunulacak. Bu ödül, 4 Ekim Cuma tarihinde yapılacak olan festival açılış töreninde sahibine teslim edilecek. Festival kapsamında Yunan Sineması için özel bir bölüm düzenlenecek olmasının yanı sıra gösterimler, atölyeler, söyleşiler, çocuklar için etkinlikler, sohbetler gerçekleştirilecek.

    Ayvalık Film Festivali'nin ön bilet satışları Biletix üzerinden 21 Eylül tarihinde başlıyor. Festival ise 5 Ekim tarihinde izleyicileriyle buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top