Hesabım
    Jake Gyllenhaal, Heath Ledger ve "Brokeback Mountain" İle İlgili Açıklama Yaptı

    Jake Gyllenhaal, ödüllü film Brokeback Mountain ile ilgili açıklama yaptı.

    Gemini Man filmiyle gündemde bulunan usta yönetmen Ang Lee'nin imzasının bulunduğu "Brokeback Mountain" ile ilgili Jake Gyllenhaal'dan açıklama geldi. Gyllenhaal, filme karşı izleyicilerin tepkisinden ve filmin başrolünü paylaştığı Heath Ledger'ın bu tepkilere verdiği yanıtlardan bahsetti.

    Brokeback Mountain filmi bilindiği üzere sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi ve bir kovboyun yollarının Brokeback Dağı'nda birleşmesini konu ediniyor. Romantik bir LGBTİ dramı olan Brokeback Mountain, 2005 yılında izleyicileriyle buluşmuş ve Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik kategorilerinde Oscar ödülüne layık görülmüştü. Ayrıca sekiz farklı kategoride de adaylık almıştı. Başrolünü Jake Gyllenhaal ve kaybettiğimiz başarılı oyuncu Heath Ledger'ın paylaştığı Brokeback Mountain filmi hakkında yıllar sonra Gyllenhaal'dan açıklama geldi. Oyuncu izleyicilerden ve etraflarından gelen eşcinsel şakalarına Ledger'ın verdiği cevaplar hakkında şu sözleri sarf etti: "Benimle dalga geçen ya da filmde kullandığım replikleri eleştiren insanlar görüyordum. Heath hakkında sevdiğim şey şuydu: Hiçbir zaman dalga geçmezdi. Birileri hikaye ya da başka bir şey hakkında şaka yapmak isterdi ve Heath 'Hayır, bu sevgiyle ilgili bir film' derdi. Film binlerce kapıyı araladı. Bu muhteşemdi. Kariyerimi farklı yollardan şekillendirdi. Ama film benden çok daha büyük. Film artık bize ait değil, dünyaya ait bir film." 

    Bilindiği üzere Ang Lee'den önce Annie Proulx'in yazarı olduğu Brokeback Mountain kitabını Gus Van Sant geliştirmeye çalışmıştı. Ancak yönetmen kimsenin bu filmde rol almak istemediğini belirtmişti. Güçlü bir oyuncu kadrosuna ihtiyacı olduğunu, ancak bu şekilde hayata geçirilemeyeceğini ifade eden Van Sant, pes ederek işi Ang Lee'ye devretmişti.

    Brokeback Mountain hakkında konuşan Jake Gyllanhaal'un son olarak Spider-Man: Far From Home filminde izleme şansı yakaladık. Quentin Beck, yani Mysterio karakterine hayat veren oyuncu büyük beğeni toplamayı başardı. Açıklananlara göre Spider-Man: Far From Home filmi henüz vizyondaki birinci ayını tamamlamamış olmasına rağmen 1 milyar dolarlık gişe hasılatına ulaşmak üzere gibi görünüyor. Jake Gyllanhaal'un gelecek projeleri arasında bilgisayar oyunu uyarlaması The Division, Rio, Finest Kind, The Anarchists vs ISIS ve Lake Success yapımları bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top